Обичаме есента, защото тя е сезонът, в който всичко сякаш започва отначало. Светът се събужда от лятната еуфория и поставя основите на нещо ново, което нямаме търпение да открием.

New season, new faces е есенното мото и на една родна модна агенция. А ние сме любопитни да се запознаем с моделите, които имаме възможността да срещнем още в самото начало на тяхната кариера. Какви са първите им мисли и впечатления? И защо са избрали бъдещето им да върви по котешката пътечка?

Следващият блиц дава отговори на всички тези въпроси. А тук можете да си припомните и част I от настоящия материал.

Вие ли открихте модата, или тя вас? Как се озовахте в Ivet Fashion?

Ирма Стефанова: Взаимно се открихме. Докато пазарувах, от Ivet Fashion са ме забелязали и се свързаха с мен, след това всичко стана много бързо и ето, вече съм част от голямото им модно семейство.

Ирмена Енева: Тя мен и то на улицата. Просто се разхождах и изведнъж един от скаутите на Ivet Fashion, който ме беше забелязал, ме заговори.

Наталия Вишева: Случайно се запознах с модела Гергана Полежанова и тя беше човекът, който ме свърза с модната ми агенция.

Ирмена Енева, фотограф: Кирил Станоев
Ирмена Енева, фотограф: Кирил Станоев

Защо избрахте модата за свое поприще?

Ирмена: Модата заема голяма част от живота ми още от съвсем малка. Винаги ме е интересувала и вълнувала, затова искам да се развивам в тази посока.

Имахте ли вече първи изяви? Какви са впечатленията ви от работния процес и резултатите?

Наталия: Да, имах няколко кастинга и фотосесии и ми беше много интересно, но и доста напрегнато. Относно резултатите, аз съм доста взискателна и знам, че мога и по-добре, все пак това е само началото и още се уча.

Ирма Стефанова
Ирма Стефанова, фотограф: Кирил Станоев

Защо искате да се развивате в България?

Ирма: България има какво да покаже на света. Смятам, че има много добри модели със страхотен потенциал и се радвам, че имам честта да съм в най-добрата агенция в България и рамо до рамо да работя с такива професионалисти и да се уча от тях.

Кои са ангажиментите, за които мечтаете?

Ирмена: Мечтая да работя с едни от най-известните агенции по света, а и може би някой ден да стана част от шоуто Victoria's Secret.

Наталия Вишева
Наталия Вишева, фотограф: Костадин Кръстев-Коко

Страхувате ли се от нещо?

Наталия: По-скоро съм неуверена, когато започвам нещо ново, но не мога да кажа, че ме е страх.

А какви са очакванията ви от предстоящата модна кариера?

Ирма: Нямам някакви определени очаквания. Просто ще дам всичко от себе си, за  да се реализирам като модел и да имам сериозни ангажименти.

Ирмена: Бих искала да работя в чужбина, да се запозная с нови хора, да придобия повече опит в сферата на модата и да бъда успешен модел.

Наталия: Искам да бъда успешен модел, с когото клиентите ще искат да работят и ще бъде удоволствие и за двете страни. Очаквам да създам много нови запознанства в модните среди и да се науча на много нови неща за мен.

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар