Обичаме есента, защото тя е сезонът, в който всичко сякаш започва отначало. Светът се събужда от лятната еуфория и поставя основите на нещо ново, което нямаме търпение да открием.

New season, new faces е есенното мото и на една родна модна агенция. А ние сме любопитни да се запознаем с моделите, които имаме възможността да срещнем още в самото начало на тяхната кариера. Какви са първите им мисли и впечатления? И защо са избрали бъдещето им да върви по котешката пътечка?

Следващият блиц дава отговори на всички тези въпроси.

Вие ли открихте модата, или тя вас? Как се озовахте в Ivet Fashion?

Ева Калайджиева: Аз я открих още в ранните си детски години между дрехите в шивашкото ателие на майка ми, където израснах . Благодарение на любовта ми към нея се озовах в офиса на Ivet Fashion с желанието да бъда модел.

Анна Мандикова: Още от съвсем малка ми беше интересно да гледам фешън каналите по телевизията и       дори се опитвах да имитирам походката на моделите по подиума. В агенцията си попаднах случайно, благодарение на приятел, който е в тази сфера и направи връзката помежду ни.

Ава Андонова: Беше спонтанно и определено не беше планирано. Започнах от любопитство, а не с идеята, че ще стана модел.

Естер Чардаклиева: Един ден просто спонтанно реших да кандидатствам чрез сайта на агенцията и изпратих мои снимки.  Изобщо не вярвах, че ще се получи нещо, но ето, че вече съм част от Ivet Fashion и съм много щастлива от този факт.

Анна Мандикова, фотограф: Васил Германов

Защо избрахте модата за свое поприще?

Анна: Тя е моят начин да разпускам. Модата е нещо, чрез което хората показват своята индивидуалност. Не е необходимо всеки да се влияе от модните тенденции, а просто да намери своя стил и да се чувства добре.

Естер: Имам желание да се развия в сфера, която все още е непозната за мен. Интересно ми е и ми харесва динамиката,пътуванията и запознанствата с нови хора, а това са неща, свързани с моделската професия.

Имахте ли вече първи изяви? Какви са впечатленията ви от работния процес и резултатите?

Ава: Да, вече имах тест снимки и първа фотосесия. Беше ново и различно изживяване. Най-хубавата част е, че това е колективна работа и се срещаш с нови хора със същите интереси. Резултатите още не са излезли, но беше забавно и се надявам и занапред  нещата да вървят по този начин.

Ева: Да, вече имам изява. Чувството беше  невероятно.  Да знаеш,че правиш нещо ,което ти доставя удоволствие и  след  това те изпълва с енергия,  е прекрасно. Заради това избрах модата за свое поприще, защото знаех, че ще работя с желание и лекота.

Ава Андонова
Ава Андонова

Защо искате да се развивате в България?

Ава: Имам малък опит, но хората, които срещнах, определено си разбират от работата. А и професионалистите са професионалисти, независимо дали са в България, или на друго място.

Анна: За сега основната причина да остана тук са училището и семейството ми. Радвам се, че Ivet Fashion отваря много врати за мен и моето развитие в модната индустрия както в България, така и в чужбина.

Естер Чардаклиева
Естер Чардаклиева, фотограф: Yo Vo

Кои са ангажиментите, за които мечтаете?

Естер: Да участвам на световните седмици на модата в Париж, Ню Йорк и Милано.

Ева: Корица на Модната библия – Vogue.

Страхувате ли се от нещо?

Ава: Всеки човек изпитва страхове, но не искам да ги коментирам, просто защото не искам да им отделям внимание - така според мен по-лесно ги бориш.

Анна: Ако имате предвид конкретно в модната сфера, не бих казала. Гледам просто да се забавлявам.

Ева Калайджиева
Ева Калайджиева, фотограф: Васил Германов

А какви са очакванията ви от предстоящата модна кариера?

Ева: Хубави преживявания и прекрасни спомени.

Анна: За мен все още е много рано да мисля за успешна модна кариера, защото имам да извървя дълъг път до върха. Надявам се обаче с всяка една фотосесия или ревю да се получава все по-добре и от там нататък успехът сам ще дойде, независимо от моите очаквания.

Естер: Очаквам неочакваното! Модната кариера е истинско предизвикателство за мен!

Ава: Нямам очаквания, а по скоро си пожелавам да се развивам успешно и да бъда професионалист в това, което правя. Работата на модел ми носи позитивни емоции и се надявам да продължи така.

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар