Художници от цялата страна рисуват портрети на Невена Коканова в подкрепа на кампанията за изграждане на паметник на актрисата в Дупница, съобщава OFFNews.

Всички картини ще бъдат изложени на 31 юли в галерия „Лампион“ в София и ще се продават благотворително, а средствата ще постъпят в сметката на Сдружение “Паметник на Невена Коканова в Дупница”. Организаторите обмислят на следващ етап да реализират подобна инициатива и в Пловдив.

Участие в изложбата засега са заявили художниците Пирин Македонски - Кюстендил, Жасмина Широва - София, Драган Милев -Дари - София, Стефан Балтов - Горна Оряхивица, Иван Иванов -Дупница, Велиана Симеонова - София, Светозар Колев- Питкин - Габрово, Надя Пеовска - Бургас, Калина Тонева - София, Стефана Аргирова - София и други. Творците рисуват портретите и ще ги дарят специално за каузата.

Инициативата за изграждане на паметник на обичаната актриса в нейния роден град е на Сдружение "Паметник на Невена Коканова в Дупница". Дарения се събират и на следната сметка:

АЛИАНЦ БАНК

Iban - BG52BUIN95611100627436

Swift - BUINBGSF

Сдружение " Паметник на Невена Коканова в Дупница"

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар