Неукротимата Стоянка Мутафова и десет години "Капан за мишки" в Театър "Възраждане"


Стоянка Мутафова е безспорната кралица на българския театър, а на 19 март 94-годишната фурия отново ще влезе в ролята на капризната възрастна дама в класическото криминале на Агата Кристи "Капан за мишки" на сцената на Театър "Възраждане".

Постановката се играе за вече десета поредна година, а въпреки респектиращата й възраст, Стоянка Мутафова е решена отново да смае своята публика с рядко срещания си талант, класа и актьорско присъствие на сцената. Спокойно можем да кажем, че Стоянка Мутафова е същинско съкровище за българската култура, а ако все още не сте имали щастието, а и привилегията да я гледате на сцена, то по-добре поправете грешката си възможно най-бързо. Усещането не е за изпускане!

"Стоянка Мутафова демонстрира страхотна форма като капризна стара дама в класическото криминале на Агата Кристи „Капан за мишки”, което режисьорката Бина Харалампиева постави в Общински театър „Възраждане”. Сред ”заподозрените” са и актьорите Стефан Мавродиев, Даниел Цочев, Анатоли Лазаров, Роберт Янакиев, Свежен Младенов, Татяна Захова, Мариана Жикич. Кой обаче е убиецът – представлението въвлича зрителите в изтънчена логическа игра, в която сериозните проблеми и жестокостта са по английски сервирани в поносима доза" пише Ира Димитрова от в-к "Новинар".

Режисьор на постановката е Бина Харалампиева, а в главните роли са актьорите Стефан Мавродиев, Даниел Цочев, Анатоли Лазаров, Роберт Янакиев, Свежен Младенов, Татяна Захова, Мариана Жикич.

113_400x400_fit

“Kапан за мишки“ на Агата Кристи е запазил публиката си за повече от шест десетилетия. След като през 2013 година навлезе в своята 62-ра година и направи  световен рекорд, постановката продължава да привлича публика от всяко кътче на земното кълбо.

За първи път "Капан за мишки" влиза в рекордите на 12 април 1958, като най-дълго играните постановки от всички в Британския театър, а на българска сцена спектакълът е поставен преди десет години.

216_400x400_fit

В собствения си неподражаем стил, Агата Кристи е създала атмосфера на очакване и брилянтно сложен заговор, където убийство дебне зад всеки ъгъл.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни