Лятото няма как да не бъде хубаво, ако е в Европа. Континентът има по нещо за всеки. Култура, забавление, местности, природни забележителности. Любимият на толкова много хора сезон се разпростира и придава допълнителна красота.  Сред многото известни градове, които добре познаваме, туристите често пренебрегват дестинации, които никак не са за изпускане. Заради което те пропускат една идеална възможност да си починат или да прекарат една незабравима, но и спокойна ваканция с близките.

Ако шумните и препълнени градове са ви омръзнали или не са по вашия вкус, има много голяма вероятност след прочитането на тази статия да си стегнете багажа и да се озовете в:

Словенските Алпи

Алпите

Имаме добра новина, за авантюристите, които си падат по закътани и спокойни места.  Това е дестинация, която е идеална за спускане по планински колоездачни пътеки, рафтинг и парапланеризъм. Aко посетите това място, в никакъв случай не пропускайте ресторанта "Хиса Франко".

Полша

Тази страна твърде рядко се нарежда сред първите места, когато човек си мисли за екскурзия в Европа. Едно излизане в Полша варира от 10 до 30 евро. Ако сте фен на историята, то тогава със сигурност трябва да сложите в списъка си със забележителности старият град на Краков, в който ще придобиете представа за политически събития в разстояние на векове. Във Варшава ще се запознаете с модерни и автентични арт галерии, от които ще излезете с друга представа за изкуството. Областта Мазурия е сякаш една безкрайна линия от пейзажи, която ви очаква.

Малта

Малта няма допирни точки с типичната дестинация, която привлича много посетители. Но това далеч не е свързано с негативни страни на острова. Даже напротив - екзотиката там се намира на всеки ъгъл. На първо място климатът е като сбъдната мечта за хората с бохемска душевност, като през цялата година в страната се чупят термометрите от високите температури. На второ място е важно да се подчертае, че няма да имате проблеми с езика, тъй като английският е вторият официален език в Малта. Забавленията в това райско кътче нямат край. Ако сте фенове на Бароковата архитектура, великолепни плажовете, атрактивните събития и/или спортовете като гмуркане или сърф, дилемата за следващата дестинация е решена.

Беларус

Беларус

Беларус е държава, до която е трудно да се доберат хора, заради сложностите,       които възникват покрай паспортите и визата. Намира се в Източна Европа,  между Полша, Литва, Латвия, Русия и Украйна.

Но ето един позитив - храната и транспортът не са просто достъпни, те са срамно евтини. За предпочитане е да научите няколко фрази на беларуски или руски, за да си улесните пребиваването. Ако не посетите Минск или Брест, все едно не сте ходили в Беларус. И в двата града ще намерите всичко необходимо за една приятна екскурзия.

Скопие

За да опознаете Балканите на едно по-задълбочено ниво, задължително трябва да посетите Скопие. Красивият град в Македония е перфектната дестинация поради наличието на множество забележителности, ресторанти с вкусна храна, красивите и внушителни планини. Ако Скопие е градът, който ще посетите това лято, не трябва да пропускате възможността да посетите родното място на Майка Тереза и статуята на Александър Велики.

Автор

В момента е студент по Журналистика в Нов български унивеститет. Вдъхновява се от новото, различното и предизвикателствата. Фен е на качествената музика, съпроводена с приятна компания и вино. През свободното си време чете книги, излиза с приятели и прави опити да се учи да свири на акустична китара.

Напишете коментар