Нестандартна обиколка из Берлин

Здравейте, драги пътешественици. Признайте си честно, колко от вас свързват Германия с нещо вълнуващо? Поредната европейска държава, която освен стари и безлични сгради, няма какво да ни предложи. Ами ако не е така? Днес ще ви покажем Берлин в една по-различна светлина. Ако не ви се разглеждат типичните забележителности, значи този списък е за вас.

Нощен живот

Берлин е известен не само като немска столица, но и като европейска столица на нощния живот. Внимание: може да се натъкнете на много нецензурни сцени. Тук, сексът в нощния клуб не е табу. Даже напротив, едни от най-желаните места за туристите са прочутите секс клубове. Не ги бъркайте със стриптийз баровете. В берлинските имате реалната възможност да се включите, ако желаете. Също така, трябва да се има предвид, че пред всеки известен клуб има и дълги опашки. Разбира се, всичко това си заслужава и туристи от целия свят правят и невъзможното, за да опитат от нощния живот в столицата, макар и само веднъж.

Места за отдих

Едно от най-хубавите неща в Берлин е, че ако видите тревна площ (независимо дали е в парк или на улицата), можете спокойно да се излегнете, без да ви гледат странно или да ви безпокоят. Едно от най-обичаните места на берлинчани е именно Тиергартен (Tiergarten), зеленото сърце на Берлин. Иначе казано, това е парк, заемащ огромна част в центъра на града. В него има кафета, ресторанти, музеи, зоологическа градина, езера и дори река. Това може да бъде вашето място за отдих между всичките забележителности. Макар да е разположен централно, коли няма да чуете. Единственото нещо, което може да наруши спокойствието ви, са патките, просещи си храна.

Храна

Не позволявайте на стереотипите да ви попречат! Да, съветваме ви да опитате все пак типичния къри вурст (Currywurst), но ако не сте любители на немската кухня, просто изберете друго. В Берлин има всичко. Тук живеят хиляди чужденци, които са донесли заедно със себе си и кухнята си. Може да опитате японска, тайландска, мароканска, мексиканска и всички останали възможни кухни само в рамките на този град. Ако пък и това не е по вкуса ви, то тогава има и безброй български ресторанти. И все пак, нашият съвет е да предизвикате себе си и да опитате новото и различното (не се притеснявайте, никъде няма да ви сготвят куче или котка, все пак се намираме в Европа).

Езера

Лятото в Берлин по нищо не се различава от това в България. Макар да е разположен в северната част на континента, жегата и тук е безмилостна. За жалост, море няма. Но пък има около 50 езера. През летните уикенди най-обичайното нещо е да се събереш с група приятели и да отидете на езеро. Тези от вас, които пътуват сами, могат да отидат или сами, или просто да си харесат компания и да се присъединят към нея. Всички са изключително любезни и ще ви приемат бързо (особено ако ги почерпите с българска ракия).

Потсдам

Потсдам

Потсдам е малък град, който се намира в периферията на Берлин. Ако все пак искате да посетите "по-немски" град и да се отървете от многото хора в столицата, то Потсдам е вашето място. До там се стига изключително бързо и лесно, тъй като той все още се води част от Берлин. Съветваме ви да го посетите през пролетта, за да може да се разходите из огромния парк. В него ще откриете прекрасния замък Sanssouci, който е бил резиденция на един от пруските крале. Освен това, можете да се разходите из малките улички на града, които за разлика от тези в Берлин, са изпълнени с типична старовремска немска архитектура.

Цветелина Табакова

Аз съм точно толкова цветна колкото е и името ми! Заредена съм с много енергия и не ме е страх от предизвикателства. Гражданка на света съм и сърцето ми принадлежи на различни държави. И на животните. И на троянската сливова.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни