Главният вход на НДК остава затворен за посетители


Главният вход на Националния дворец на културата в София ще продължи да бъде затворен, въпреки че българското председателство на Съвета на Европейския съюз приключи. Посетителите ще могат да влизат през входа откъм бул. "Витоша" (A4), който ще бъде денонощно отворен, съобщават от пресцентъра на НДК.

Вход Б2 откъм Моста на влюбените също ще функционира 7 дни в седмицата от 08.00 ч. до 20.00 ч., а вход А4 ще бъде основен и ще е отворен денонощно. В сградата обаче няма да се допускат лица във видимо нетрезво състояние или такива, които носят обемисти багажи, оръжия, опасни вещества, материали и течности. Причината за промяната е необходимостта от повишаването на сигурността в НДК, пише "Дневник".

Заради европредседателството вход А4, който беше основен за всички събития, бе снабден с модерни системи за контрол и проверка на влизащите, а в цялата сграда е въведено видеонаблюдение и софтуери за защита на интернет мрежите. За тях държавата отпусна 12 млн. лева, които бяха платени директно на "Галчев инженеринг", която извърши и целия ремонт на сградата.

Главният вход ще бъде отварян само "при големи събития" като изложения, базари и и няколко часа преди големи концерти в зала 1. Тогава посетителите ще бъдат допускани в сградата след проверка за сигурност. За всички по-големи събития ще бъде осигуряван и специализиран медицински екип с линейка, пишат още от пресцентъра.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни