Forbes обяви имената на най-скъпоплатените актьори за 2020 г. Те са известни знаменитости, изиграли главни роли в едни от най-успешните филмови продукции, но освен това са и опитни бизнесмени, които знаят как да печелят от името си. Ето кои са десетте актьори, спечелили най-много за изминалите 12 месеца:

Дуейн Джонсън – Скалата

От бивша кеч звезда до истинска холивудска машина за пари - това е Дуейн Джонсън. За втора поредна година Скалата, който спечели 87,5 милиона долара, оглавява списъка. Като 23,5 милиона долара са за ролята му в Red Notice на Netflix, който предстои да излезе през ноември. Той обаче не седи със скръстени ръце и вече обмисля следващите си печеливши проекти, така че най-вероятно ще го видим в този списък и догодина.

https://www.youtube.com/watch?v=v2HH5juK_Cg&ab_channel=FilmIsOnTrailers

 

Райън Рейнолдс

Второто място заема Райън Рейнолдс, който за 12 месеца е натрупал в банковата си сметка 71,5 млн. долара, благодарение на заглавия като Red Notice и 6 Underground - и двете за Netflix. През юли от стрийминг платформата обявиха, че подготвят нов проект с актьора, а освен това очакваме някой ден да го видим и в третата част на „Deadpool”.

Марк Уолбърг

Трети в класацията е Марк Уолбърг с 58 млн. долара благодарение на екшън комедията Spenser Confidential на Netflix. Извън обсега на камерите, Уолбърг е продуцент на хитовия „Макмилиони“, на „Комарджии“ и на още няколко успешни продукции.

 

Бен Афлек

За изминалата година Бен Афлек е натрупал 55 млн. долара и куп симпатии, че открито сподели за проблемите си с алкохола, за борбата със зависимостите и за кошмарния развод с Дженифър Гарнър. Изглежда актьорът е преодолял  сътресенията в живота си и се завръща към славата и, разбира се, финансовите успехи. Можем да гледаме Бен Афлек в The Last Thing He Wanted по Netflix и в The Way Back.

  Вин Дизел

 54 млн. долара е сумата, която си е заработил Вин Дизел за последната година. Актьорът продължава да печели от франчайза на "Бързи и яростни", като стана и продуцент на анимационната поредица по Netflix, озаглавена Fast and Furious: Spy Races. Премиерата на следващия му филм - F9 очакваме през април 2021 г., тъй като беше отложена заради пандемията от коронавирус. Според Forbes, Вин Дизел е приел и роля в следващите части на "Аватар" на Джеймс Камерън, където хонорарът му със сигурност няма да е скромен и най-вероятно ще му запази място в класацията и догодина.

 

Акшай Кумар

Акшай Кумар е единствената боливудска звезда, попаднала в тазгодишната класация на списание Forbes. Неговите 48,5 млн. долара печалба са пример, че пътят от Боливуд до Холивуд може да се окаже доста успешен. Актьорът прави първия си голям пробив на запад с участието си в продукцията на Amazon Prime - The End.

Лин-Мануел Миранда

На седмо място се нарежда Лин-Мануел Миранда с 45,5 млн. долара . Не малка част от печалбата му за годината е от сделката с Disney , които купиха авторските права на неговата бродуейска продукция Hamilton. Актьорските му умения пък можем да видим и в сериала "Тъмните му материи", а през 2021 г. излиза "Във висините" с негово участие.

 

Уил Смит

44,5 млн. долара за последните 12 месеца - Уил Смит все още е име за милиони долари. Очаква се актьорът да направи интересна роля във филма King Richard, където ще играе Ричард Уилямс - бащата на тенис легендите Серина и Винъс.

Адам Сандлър

Адам Сандлър е от изненадите в списъка с неговите 41 млн. долара. Сандлър има само един филм през 2019 г. – Uncut Gems, който се превърна в хит сред критиците, но не спечели публиката и има приходи от едва 51 млн. долара. От тях 5 млн. са за актьора, но въпреки това той се нареди на девето място по доходи в Холивуд, благодарение на Netflix. Компанията изплати на Сандлър последните 31 млн. долара от четиригодишната му сделка със стрийминг платформата на стойност от 250 млн. долара от 2014 г. Общо 2 млрд. часа са прекарали потребителите в гледане на продукции с негово участие, което доведе до подновяване на договора през януари 2020 г.

 

Джеки Чан

Съвсем логично е Джеки Чан да присъства в тази класация, тъй като той е на големия и малкия екран повече от пет десетилетия. Определено актьорът не се чувства уморен  от професията си и само за изминалата година участва в пет филма, печели 40 млн. долара, а с негово участие се задават поне още четири продукции, една от които е продължение на "Час пик".

Ситуацията с пандемията от COVID-19 сериозно пренареди картите във филмовата индустрия. Новото в класацията е, че немалка част от "отличниците" на Холивуд печелят предимно от договорите си със стрийминг платформи. Една четвърт от богатството на десетте най-скъпоплатени актьори идва от платформата Netflix. А общата сума на десетте най-високоплатени актьори тази година е 545,5 милиона долара.

Автор

Аз съм позитивно и усмихнато момиче, обичам да предавам положителната си енергия на околните и да изпълвам дните си с щастие. Това е моята мисия - да правя хората щастливи, да разнообразявам ежедневието им и да ги обогатявам, а средството ми е писането!

Напишете коментар