Живеем в сложни времена, като поне засега няма особени изгледи пандемията от коронавирус да отшуми. Поне не в следващата една година, предполагаме. Ние обаче винаги се опитваме да гледаме позитивно на нещата, а повече свободно време означава и повече време за гейминг. А хубавите игри винаги ни правят щастливи.

Да се добереш до новия PlayStation 5 може и да изглежда почти невъзможно в момента, но дори и все още да сте с "четворката", определено ще има какво да играете през следващите 12 месеца. Същото важи и за потребилите на Xbox, PC и Switch, разбира се. В тази статия ще ви представим някои от най-очакваните игри за 2021 г.

Horizon Forbidden West

 

Horizon Zero Dawn бе приета от геймърите като един от шедьоврите за PlayStation 4. Напълно нормално е сега да можем да се насладим и на продължение. Forbidden West отново ще ни срещне с красивата протагонистка Алой, която познаваме от първата игра. Тя е изпратена от племето си на опасна мисия в т.нар. "забранен запад", където трябва да открие източника на смъртоносна чума.

Платформа: PlayStation 4, PlayStation 5

God of War: Ragnarok

 

Самата идея за продължението на God of War ни кара да настръхваме, това е ясно. Първата игра от рестартирането на поредицата ни отведе до студена Скандинавия, където Кратос и неговият син Атреус преминаха през вълнуващи приключения. Както обаче знаем, Кратос не е орисан с късмета да води спокоен и тих живот, дори да му се иска. Напротив - най-големите битки пред него тепърва предстоят. Във финалната сцена на първата игра видяхме Тор, което само по себе си следва да говори много. Това е несъмнено една от най-очакваните игри.

Платформа: PlayStation 5 

Halo Infinite

 

Принципно новата конзола на Xbox трябваше да тръгне и с новия Halo, но за съжаление на феновете, играта бе отложена от страна на Microsoft и 343 Industries. Което никак не е лошо, защото Cyberpunk 2077 ни убеди в нещо много важно - никога не пускай на пазара игра, когато не е напълно завършена. Можем да се надяваме, че това допълнително време ще направи предстоящата Halo Infinite наистина безупречна.

Платформа: Xbox Series X/S, Xbox One, PC

Ratchet & Clank: Rift Apart

 

От доста време насам не сме виждали нова игра от Ratchet & Clank франчайза, тъй като последната такава практически бе римейк. Rift Apart не изглежда като нещо същински различно от добре познатата формула, но си струва да видим как ще изглежда заглавието, използвайки потенциала на PlayStation 5. Ако просто искате да разпуснете и да се забавлявате, това е идеално за вас.

Платформа: PlayStation 5

Resident Evil Village

 

Сигурно помните, че Resident Evil 7 успя добре да ни поуплаши, особено играейки с VR сет. Сега идва ред за следващата, като последният трейлър на Resident Evil Village накара всички да говорят за нея. Разбира се, основна причина за това бе двуметровата графиня Алчина Димитреску, чийто образ доби вайръл статут в онлайн пространството. Нейният замък в Източна Европа е същински източник на смърт и ужас, а протагонистът Итън Уинтърс ще трябва да направи и невъзможното, за да оцелее.

Платформа: PlayStation 4, PlayStation 5, PC

Gotham Knights

 

Закрилникът на Готъм Батман вече не е между живите, а това дава шанс на престъпността да завладее изцяло града. Законите в Готъм вече не означават нищо, а животът на обикновените хора е по-застрашен отвсякога. Някогашните съюзници на Тъмния рицар нямат друг шанс, освен да обединят сили в закрилата на града. Робин, Батгърл, Найтуинг и Ред Худ сформират собствен екип от герои, които ще опитат спасят Готъм от разруха. Играта ще предлага и кооперативен режим.

Платформа: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC

Far Cry 6

 

Самото наличие на актьор от калибъра на Джанкарло Еспозито ще ни принуди да дадем шанс на следващия Far Cry. Тук звездата от Breaking Bad и "Мандалорецът" влиза в ролята на диктатора Антон "Ел Президенте" Кастийо - суров и жесток лидер, който е начело на държавата Яра в карибския регион. Предстои да влезете в ролята на войник от съпротивата, който ще се опита да свали "Ел Президенте" от власт.

Платформа: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Xbox One, PC

Gran Turismo 7

 

Gran Turismo е летвата при рейсинг игрите за PlayStation, поради което феновете на поредицата нямат търпение да завъртят гуми и с предстоящата седма част. Създателите на играта обещават много свежи удоволствия за играчите, освен новите модели коли, които ще можем да изпробваме. Нашият съвет: по-добре се правете на състезатели пред екрана, отколкото на пътищата. Тези игри са подходящи за това.

Back 4 Blood

 

Писна ли ви вече от зомбита? Дори да е така, няма какво да направите, защото ентъртейнмънт индустрията продължава да бъде заливана от тях. Доказателство за това е и предстоящата Back 4 Blood, която неофициално можем да наричаме Left 4 Dead 3. Дълго време франчайзът бе поставен на пауза, но сега е време за свеж рестарт. Отново четирима играчи ще могат да обединят сили в кооперативен режим, за да се изправят срещу ордата от кръвожадни зомбита. Забавно, нали?

Платформа: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S, Xbox One, PC

Overwatch 2

 

Принципно Overwatch трябваше вече да е излязла, но както знаем, Blizzard никога не избързват със своите игри. Поне докато всичко не бъде перфектно полирано. Продължението на култовия шутър ще ни срещне с нови герои, нови мисии и много свежо съдържание. Разбира се, нямаме идея кога ще можем да я видим, защото все пак това е Blizzard.

Платформа: Предстои да бъде обявено

Kena: Bridge of Spirits

 

Беше планирано тази игра да излезе със самата премиера на PS5, но най-вероятно лекото забавяне ще бъде за добро. Силно се надяваме, че няма да останем разочаровани, защото трейлърът показва Kena: Bridge of Spirits като нещо изключително красиво и струващо си да се пробва. Някои вече усетиха духа на гейминг класика като Zelda в нея, но ние не бързаме да правим подобни сравнения.

Платформа: PlayStation 4, PlayStation 5, PC

Forza Motorsport

 

Ако Gran Turismo е рейсър №1 при PlayStation, то определено Forza е лидерът при големия конкурент Xbox при този тип игри. Сигурни сме, че предстоящата Forza Motorsport отново ще ни удиви, възползвайки се до последна степен от новата генерация на конзолата на Microsoft. Нетърпеливи сме да видим още кадри от заглавието и се надяваме, че скоро ще има такива.

Платформа: Xbox Series X/S, PC

Hitman 3

 

Ако трябва да изберем човек, който със сигурност не искаме да е по петите ни, това определено би бил Агент 47. Hitman 3 е осмата игра от култовата стелт поредица, както и финалната част от т.нар. World of Assassination трилогия. Заглавието ще продължи историята от Hitman 2 и отново ще ни позволи да използваме цялата си креативност и фантазия, що се отнася до ролята на професионалния убиец.

Платформа: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Mass Effect: Legendary Edition

 

Ако никога не сте играли игри от поредицата Mass Effect, сега е моментът да започнете. Може би най-добрата sci-fi поредица на гейминга се завръща с Legendary Edition, който събира първите три части в ремастериран вариант. От BioWare най-после чуха призивите на феновете, което ще ни позволи да се насладим на игрите и с по-силен хардуер под ръка.

Платформа: PlayStation 4, Xbox One, PC

Ghostwire: Tokyo

 

Токио е мултимилионен мегаполис, изпълнен с живот, но в един момент почти всички жители на японската столица се изпаряват от лицето на Земята. За да станат нещата още по-зле, духове от друг свят нахлуват в града. Като протагонист в цялата история, вие ще трябва да използвате своите умения и свръхестествени сили, за да разберете какво точно стои зад мистериозните събития.

Платформа: PlayStation 5, PC

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар