Трудно е да повярва човек, че след повече от десет години на разработка, The Last Guardian най-сетне ще се появи на бял свят. Като това ще се случи след по-малко от един месец - на 6 декември. Платформата на играта е само и единствено PlayStation 4.

Разработена от genDESIGN и SIE Japan Studio, The Last Guardian ни разказва историята на малко момче, което открива мистериозно същество, носещо името Trico. С времето между момчето и съществото се формира неразрушима връзка, чието развитие ще можете да наблюдавате и изследвате от началото до края на амбициозното заглавие. Двамата трябва да разчитат един на друг, за да оцелеят по време на своето пътешествие, изпълнено с неизвестности.

Малко преди официалния рилийз на играта, PlayStation проведе интервю с креативния директор на играта Фумито Уеда и ни зарадва и с чисто нов трейлър на The Last Guardian. И макар и самото видео да продължава едва около минутка, то е напълно достатъчно, за да добием допълнителни впечатления за връзката между момчето и загадъчното същество Trico.

Но какво точно представлява Trico? Отговорът на неговия създател Фумито Уеда е повече от любопитен. "Trico е хибрид от различни видове - котка, куче, птица и т.н. Може да се каже, че той представлява мотив. Когато бях по-млад, израснах в дом, където имаше много животни. Все още пазя страхотни спомени от преживяванията си с тях. Създавайки Trico, не ми беше нужно да провеждам някакво специфично изследване. Очевидно това е създание, което не съществува в реалния свят. Всичко е базирано върху моите детски спомени - върху начина, по който взаимодействах с животните около мен."

Уеда коментира и неизбежните сравнения между The Last Guardian и една от култовите игри в историята на PlayStation - The Shadow of the Colossus. "По начина, по който го виждам, те са от една и съща вселена. Но всичко останало вече опира до въображението на всеки играч. Всеки има различно ниво на връзка с предишните заглавия. Не бихме искали да посочваме "това е така или не е така". Всичко зависи от самия играч".

27729477841_3e58786dd4_o-700x350

Креативният директор на The Last Guardian разкри и кои са някои от най-големите му гейминг вдъхновения.

"Има някои игри, които отвориха очите ми и ми оказаха огромно влияние. Една от тях е Prince of Persia, както и Another World. Може да ви се стори изненадващо, но в това число влиза и Virtua Fighter. Общото между тях е сложността на анимацията. Винаги се опитвам да откривам нови начини, чрез които анимацията би могла да вдъхне нов живот на персонажите - това е елемент, който винаги ме е привличал".

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар