Насир Джоунс - Nas е една от големите легенди на световната хип-хоп музика. Дебютният му албум Illmatic (1994) и до днес е считан за един от най-великите проекти в цялата история на хип-хопа, като Nas има зад гърба си общо десет издадени студийни албума. Последният от тях носи името Life is Good и бе издаден през 2012 година.

43-годишната икона гостува в предаването Music Talks и получи любопитен въпрос - кои са любимите му рап изпълнители от новата генерация? Въпрос, чийто отговор винаги е любопитен, когато идва от устата на легендарна фигура като Nas.

Без изобщо да се замисля, Nas изреди имената на J. Cole, Drake, Kendrick Lamar, Rick Ross и Lil Wayne като хората, които според него блестят над останалите в съвременната хип-хоп музика. Или поне в нейната мейнстрийм сфера.

Той никога не се е притеснявал да споделя и своите политически и обществени позиции, като в Music Talks той коментира различни теми, сред които и президенството на Барак Обама.

В момента една от легендите на нюйоркската сцена подготвя излизането на неговия 12-и студиен албум, което със сигурност ще бъде едно от големите хип-хоп събития на годината.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар