Повечето музикални фенове биха се съгласили, че едва ли има по-силна емоция от тази да слушаш любимия си изпълнител на живо. Да - безупречното качество на студийния запис е перфектен акомпанимент за всеки ден, но да видиш и слушаш любимата си банда или артист на метри от теб - е, това е вече друго нещо.

Понякога обаче стават гафове. При това - наистина сериозни. В този материал ще разгледаме десет случая на моменти, които музикалната история скоро няма да забрави.

Лени Кравиц

По време на изпълнението си в Грена Лунд през 2015 г. Лени Кравиц даде на феновете си повече от това, за което бяха платили. Още в първата песен тесните му кожени панталони се разкъсаха по средата и не след дълго в социалните мрежи се говореше само за това. По-късно рокерът туитна текстово съобщение на Стивън Тайлър относно инцидента: „Пич... Без бельо и продупчен... Е— му майката... Никога не си ми показвал този п—.“

Джанет Джексън и Джъстин Тимбърлейк

https://www.youtube.com/watch?v=CeVkKoSgkTg

 

По време на изпълнение на Супербоул през 2004 г., пеейки "Rock Your Body", Джъстин Тимбърлейк разкъса част от облеклото на Джанет Джексън и изложи гръдта ѝ на показ пред милиони зрители по целия свят. Инцидентът доведе до рекорден брой жалби и се оказа истинско предизвикателство в кариерата на Джексън. Въпреки това все още има хора, които са убедени, че шоуто през 2004 е най-доброто, на което са присъствали.

Бритни Спиърс, Мадона и Кристина Агилера

 

По време на съвместно представяне на видео-музикалните награди на MTV през 2003 г. Мадона целуна Бритни Спиърс, а след това и Кристина Агилера. Случилото се – включително реакцията на бившето гадже на Спиърс Джъстин Тимбърлейк – се превърна в гореща тема на обсъждане още преди появата на Фейсбук.

Бионсе

 

Бионсе изненада всички присъстващи на видео-музикалните награди през 2011 г., обявявайки, че е бременна. Преди да изпълни Love On Top, тя заяви: „Искам да почувствате любовта, която расте в мен.“. След изпълнението остави микрофона, разкопча якето си и разтри корема си, с което още повече успя да развълнува публиката и да я направи съпричастна. Представлението включваше кадри на възторжения Джей Зи, придружен от Кание Уест.

Майкъл Джексън

 

По време на заснемането на рекламата на Pepsi през януари 1984 г. нещо ужасно се обърква и избухва експлозия, която запалва косата на Майкъл Джексън. Краля на попа претърпява изгаряния по скалпа от втора и трета степен. Смята се, че инцидентът е повлиял на пристрастяването на Джексън към успокоителните, въпреки че Мико Брандо, бивш приятел на Джексън, заяви пред „Добро утро, Америка“ през 2009 г., че не е убеден в това.

Лейди Гага

 

Въпреки веселото звучене на "Paparazzi", текстът на песента обрисува една по-сериозна борба между желанието за слава и любов. Лейди Гага се вживява дотолкова в песента по време на представянето на видео-музикалните награди на MTV през 2009 г., че шокира публиката, симулирайки собствената си смърт в края на песента. Накрая тя щеше да бъде покрита с кръв и да виси над сцената.

Мадона

 

Изпълнението на "Like A Virgin" по време на турнето „Русата амбиция“ играе съществена роля в документалния филм за Мадона „Истина или предизвикателство“, излязъл през 1991 г. По време на изпълнението звездата симулира мастурбация, с което предизвика истинска сензация. Както е описано подробно във филма, канадската полиция заплашва да я арестува. Мадона обаче не се поддава и споделя с приближени: „Няма да променя ш— си шоу!“

Metallica

 

По време на изпълнението на класическия хит "Enter Sandman" през 2012 г. нещата взеха страшен обрат. Част от оборудването изгежда не функционираше и един от сценичните работници се запали и пробяга през сцената. Тогава сцената започна бързо да се разпада и групата прекъсна временно представлението. Но сега ще ви споделим и истината - всъщност, всичко това е нагласено. Но пък е доста яко, нали?

M.I.A.

 

Не е лесно да споделяш сцената със суперзвезда като Мадона, но по един или друг начин M.I.A. успя да влезе в заглавията по време на гост изпълнението си на Супербоул през 2012 г. Завършвайки куплета на "Give Me All Your Luvin", рапърката показа среден пръст и изпя: “I’mma say this once, yeah, I don’t give a s—.” Националната футболна лига я осъди на 16,6 милиона, но в крайна сметка бе постигнато споразумение.

The Rolling Stones

На фестивала „Алтамонт“ в Калифорния през 1969 г. това, което разделя The Rolling Stones от тълпата, е само малко късче трева и сцена, висока четири фута. Нещата излизат извън контрол и рокерите от клуба Hell’s Angels, които изпълняват ролята на охранители, отвръщат с насилие. Тук, на снимката, те бият фен с щека, а друг фен, който извадил револвер, бил намушкан смъртоносно с нож от рокера Алън Пасаро. Поредицата от събития по-късно е показана в документалния филм Gimme Shelter от 1970 г.

Автор

Йоана е филолог по образование, даоист по душа и немофил. С усмивка гори повече врагове отколкото калории. Обожава остроумието, асоциира се със сарказма, смее се на инсинуации, но се възхищава и я пленява добротата. Въоръжена е до зъби с емпатия и истината. Нямате шанс срещу нея.

Напишете коментар