Надя Сивкова: Една красива приказка за изкуство и грим


Днес ще си говорим за грим, красота, малко тенденции и малко вечни класики. Срещнахме се с една дама, която е истински професионалист в бранша, за да ни разкаже повече за себе си и своята работа, но и да ни даде съвети как най-правилно да се възползваме от природните си дадености, да ги подчертаем умело и сами пред огледалото да създадем визията, в която се чувстваме най-добре. Нейното име е Надя Сивкова и е един от най-популярните гримьори у нас. Повече за нея: в следващите редове.

Коя е Надя Сивкова и къде се преплитат образите на Надя-човекът и Надя-гримьорът?

Надя-човекът е много нетърпелива, на моменти нервна, нагърбва се с много задачи едновременно - все неща, които са противопоказни, когато си гримьор. Но някак си успявам да преодолея двете неща и двата образа са в синхрон и повечето пъти живеят в разбирателство (усмихва се).

Кога се насочи към своята професия? Имаше ли момент, в който разбра, че тя е твоето призвание, или винаги си била наясно с бъдещото си поприще?

Винаги ми е бил интересен гримът, като дете давах всичките си джобни за всякакви гримчета. Имаше момент, в който майка ми толкова ми се ядоса, че ги изхвърли всичките. Мисля, че това беше моментът, в който си казах "няма пък!". А после нещата се развиха много неочаквано за мен и ето ме тук.

Със своите четки за грим ти създаваш изкуство. Творенето на красота ли е любимият ти аспект от работата, удовлетворението на клиента, или синхрон от всичко това?

Най-много харесвам, когато карам клиентите да се чувстват красиви и специални - това най-често се получава при булки и момичета, които са за първи път на грим. Много искрени емоции имат и това много ме радва.

Следиш ли тенденции при грима? Доколко са приложими, ако не подхождат на формата на лицето, цвета на очите и други фактори, от които зависи крайната визия?

Както и в дрехите, и прическите, повечето тенденции са неприложими в ежедневието и офиса. Можеш да се съобразиш с някой модерен цвят червило, но дотам. А и българките още се страхуват от модерното. И да, не на всеки отива всичко.

А кои са тенденциите при грима тази зима?

Много естественият грим е на мода, с подчертани очи, големи мигли и матови устни в телесен ( но не светъл) цвят.

Къде работиш в момента, къде можем да наблюдаваме красотите, които създаваш?

Аз съм навсякъде (усмихва се). Можеш да видиш работата ми в музикални клипове и продукции, но най-често  върху стилни мацки из града. Всеки, който иска да получи информация за работата ми, ревюта на продукти и вдъхновения, може да следи блога ми.

Ти самата често ли се гримираш? Коя е любимата ти визия?

Аз се гримирам всеки ден, дори и като карам сноуборд. Свикнала съм да се гледам по всякакъв начин и се възприемам с всичко. Най-много се харесвам и с много лек грим, и с много силен грим. Вярвам и че червено червило ми отива.

Да направим кратък блиц: аз ще ти задам три въпроса, свързани с нанасянето на грима, а ти ще ни споделиш твоята професионална гледна точка. Първият: как най-добре можем да нанесем тънка черна очна линия, без да я изкривим?

Когато я нарисуваме предварително с молив - лесно търпи промени, после я повтаряме с очната линия.

Втори въпрос: Как да нанесем плътен цвят червено червило, но да го попием добре, за да не остава върху зъбите?

Аз ползвам само и единствено молив за устни - препоръчвам този на essence в цвят famme fatale. Очертавам, попълвам и съм готова.

Трети въпрос: Има ли успешен начин за нанасяне на руж, който да подчертава скулите и визуално да придава правилна естествена форма на лицето?

Ружът за оформяне на лицето се нанася под скулата - от ухото посока устните, да кажем. Свежият руж се слага на бузките (където изпъкват при усмивка). За естествения вид отговаря доброто разнасяне - това е.

Има ли грим, който никога няма да излезе от мода? Кой е той, според теб?

Естественият, само леко подчертаване на чертите. Нямам думи да опиша след 10 години този контур тип Ким Кардашиян колко нелепо ще изглежда.

Опиши ни 2015 с три думи. А каква се надяваш да бъде 2016?

Нямам три думи, една е - щастлива. А за 2016 - нека е най-щастливата до сега!

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни