Днес ще си говорим за грим, красота, малко тенденции и малко вечни класики. Срещнахме се с една дама, която е истински професионалист в бранша, за да ни разкаже повече за себе си и своята работа, но и да ни даде съвети как най-правилно да се възползваме от природните си дадености, да ги подчертаем умело и сами пред огледалото да създадем визията, в която се чувстваме най-добре. Нейното име е Надя Сивкова и е един от най-популярните гримьори у нас. Повече за нея: в следващите редове.

Коя е Надя Сивкова и къде се преплитат образите на Надя-човекът и Надя-гримьорът?

Надя-човекът е много нетърпелива, на моменти нервна, нагърбва се с много задачи едновременно - все неща, които са противопоказни, когато си гримьор. Но някак си успявам да преодолея двете неща и двата образа са в синхрон и повечето пъти живеят в разбирателство (усмихва се).

Кога се насочи към своята професия? Имаше ли момент, в който разбра, че тя е твоето призвание, или винаги си била наясно с бъдещото си поприще?

Винаги ми е бил интересен гримът, като дете давах всичките си джобни за всякакви гримчета. Имаше момент, в който майка ми толкова ми се ядоса, че ги изхвърли всичките. Мисля, че това беше моментът, в който си казах "няма пък!". А после нещата се развиха много неочаквано за мен и ето ме тук.

Със своите четки за грим ти създаваш изкуство. Творенето на красота ли е любимият ти аспект от работата, удовлетворението на клиента, или синхрон от всичко това?

Най-много харесвам, когато карам клиентите да се чувстват красиви и специални - това най-често се получава при булки и момичета, които са за първи път на грим. Много искрени емоции имат и това много ме радва.

Следиш ли тенденции при грима? Доколко са приложими, ако не подхождат на формата на лицето, цвета на очите и други фактори, от които зависи крайната визия?

Както и в дрехите, и прическите, повечето тенденции са неприложими в ежедневието и офиса. Можеш да се съобразиш с някой модерен цвят червило, но дотам. А и българките още се страхуват от модерното. И да, не на всеки отива всичко.

А кои са тенденциите при грима тази зима?

Много естественият грим е на мода, с подчертани очи, големи мигли и матови устни в телесен ( но не светъл) цвят.

Къде работиш в момента, къде можем да наблюдаваме красотите, които създаваш?

Аз съм навсякъде (усмихва се). Можеш да видиш работата ми в музикални клипове и продукции, но най-често  върху стилни мацки из града. Всеки, който иска да получи информация за работата ми, ревюта на продукти и вдъхновения, може да следи блога ми.

Ти самата често ли се гримираш? Коя е любимата ти визия?

Аз се гримирам всеки ден, дори и като карам сноуборд. Свикнала съм да се гледам по всякакъв начин и се възприемам с всичко. Най-много се харесвам и с много лек грим, и с много силен грим. Вярвам и че червено червило ми отива.

Да направим кратък блиц: аз ще ти задам три въпроса, свързани с нанасянето на грима, а ти ще ни споделиш твоята професионална гледна точка. Първият: как най-добре можем да нанесем тънка черна очна линия, без да я изкривим?

Когато я нарисуваме предварително с молив - лесно търпи промени, после я повтаряме с очната линия.

Втори въпрос: Как да нанесем плътен цвят червено червило, но да го попием добре, за да не остава върху зъбите?

Аз ползвам само и единствено молив за устни - препоръчвам този на essence в цвят famme fatale. Очертавам, попълвам и съм готова.

Трети въпрос: Има ли успешен начин за нанасяне на руж, който да подчертава скулите и визуално да придава правилна естествена форма на лицето?

Ружът за оформяне на лицето се нанася под скулата - от ухото посока устните, да кажем. Свежият руж се слага на бузките (където изпъкват при усмивка). За естествения вид отговаря доброто разнасяне - това е.

Има ли грим, който никога няма да излезе от мода? Кой е той, според теб?

Естественият, само леко подчертаване на чертите. Нямам думи да опиша след 10 години този контур тип Ким Кардашиян колко нелепо ще изглежда.

Опиши ни 2015 с три думи. А каква се надяваш да бъде 2016?

Нямам три думи, една е - щастлива. А за 2016 - нека е най-щастливата до сега!

Автор

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Напишете коментар