20.02.2020 година беше специална дата, но не само заради играта на цифри в нея. Точно тогава в Capital Fort в София се проведе ексклузивно събитие, чийто хост за първи път беше My Event Academy. С него се постави началото на нещо, което тепърва предстои да се развие пред очите на всички ни - Академия за управление на събития.

My Event Academy - Академията, която трябва да познавате

My Event Academy e плод не нестихващото желание за знание и развитие на професионалните умения на основателката Марина Григорова. Тя е с над 10-годишен стаж в организирането на всякакви събития от лично и професионално естество и именно през това време се е убедила колко ценно е умението да можеш да вложиш частица от себе си във всяко мероприятие и да го превърнеш в истинска приказка за хората.

Марина Григорова има за цел да даде възможност на талантливи настоящи и бъдещи професионалисти в сферата на Ивент мениджмънта да обменят и придобият теоретични и практични умения. Мисията на My Event Academy е да обедини хора с интерес в организирането на събития и да създаде общност, която да се самоусъвършенства непрестанно. И на 20.02.2020 г. екипът постави летящ старт за изпълнението на тази задача.

Ако сте пропуснали да се запознаете с дейността на стартиращата през април Академия, ви съветваме да го направите, защото тя определено ще има какво да даде на всеки с интерес в сферата.   

20.20.2020 г. - изискан стил и приятни емоции на едно място

Водещите на събитието бяха приятели на Академията, които определено вярват в идеята ѝ и във важността от качествено обучение по Ивент мениджмънт. Те се погрижиха за доброто настроение на гостите и представиха My Event Academy по начин, който остави приятни усещания от вечерта у всички. В тази роля зад микрофона стояха:

  • Лъчезар Африканов, съосновател на My Event Academy и водещ на My Events talk. Лъчо  е сертифициран специалист по коучинг към първата по рода си българска школа в тази сфера – Intunity Coaches circles. Той има над 12 години опит в работата по международни образователни програми и проекти в сферата на училищното и професионално образование. Участвал е в организирането и провеждането на над 150 национални и международни събития.
  • Деница Соколова, Ивент мениджър в Дарик радио – Вдъхновител в пилотното издание на My Events Talk. Деница е изучавала журналистика и масови комуникации. Над 10 години работи в сферата на маркетинга и рекламата. В Дарик радио тя ръководи организацията на всички проекти и събития като "40 до 40", "Мъж на годината", "Най-добрият град за живеене в България", "Дарик автомобилни награди" и др.

Подкрепа, доверие и взаимност в основата на My Event Academy

След кратки встъпителни слова относно създаването на Академията, класовете, в които ще се провежда обучението и организацията на дейността, последваха поздравителните адреси за My Event Academy от международните “вдъхновители” на идеята, които се разпростряха от Киев, Украйна чак до Лондон, Великобритания. Водещите представиха и работните пространства на Академията, които определено създават усещане за уют и приятелска обстановка. По време на мероприятието на сцената на Capital Fort се случи и друго изненадващо за гостите събитие, а именно подписването на договор с Международно Висше Бизнес училище в София, което ще подкрепя My Event Academy в бъдещото начинание.

На вниманието на всички заинтересовани от предстоящите активности на Академията вече са ясни и трима от лекторите на курса. Те са Десислава Авджиева, управител и собственик на "Алтърнатив Адвъртайзинг", Антония Керчева, директор Бизнес развитие в Компания за международни конгреси - CICи Надежда Ванева, управляващ партньор, Комуникации и ПР, 3CON - дами с богат набор от теоретични знания и дълъг професионален опит в организирането на събития, който ще споделят с курсистите и по този начин ще спомогнат за създаването и развитието на отлични Ивент мениджъри.

На 20.02.2020 г. екипът на My Event Аcadеmy успя по недвусмислен начин да демонстрира увереността си и огромното нетърпение, с което очаква започване на активни занятия през април. Създаването на ценни кадри в сферата на Ивент мениджмънта ще спомогне за развитието на този бранш в страната и конкурентноспособността ни на световно ниво. Важността на сътрудничеството на професионалните организатори на събития и стремежът към иновации са сред основните приоритети на Академията. Пожелаваме им успех!   

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар