Изградили сме в съзнанието си собствена представа за всеки сезон. Тя може да бъде проекция на наши лични преживявания, мисли, тревога, радости, възходи и падение. Обикновено е есента се свързва с дума носталгия. Носталгия по отминалото лято, по всички красиви, динамични и активни преживявания, които сме имали. От едно състояние на постоянна комуникация с други хора постепенно започваме да се вглеждаме все повече в себе си, да прекарваме все повече време в собствената си компания. 

И точно в този момент имаме нужда от повече хубаво изкуство и красота в нашия живот. Твърди се, че има музика за всяко едно човешко състояние от тъга до наслада, от ярост до онази любов, след която засияваш и смяташ, че всичко е постижимо. Подбрахме няколко любими изпълнители, които се надяваме, че ще стоплят вашата душа и ще ви извисят над всичко земна, ще ви дадат сили да преминете през всяка ситуация, защото искрено вярваме, че добрата музика има лечебна сила. Приятно четене ( Слушане).

Raphael Saadiq 

Ако сте фенове на любовното RnB от края на миналия век, няма как Рафаел да не ви допадне. Кадифеномекият му глас може да излекува покосено от любовна мъка сърце, да ви даде надежда или просто да ви усмихне. Отворете Spotify и започнете със Still Ray, който текст вдъхва вяра и оптимизъм. Говори за онази разумна, съзидателна, която те прави по-добър човек. 

Преминете към Ask of you, Something keeps Calling и So Ready. Внимание заслужава и дуетът му с другия RnB секссимвол D’Angelo – Be here.

D`Angelo

Като заговорихме за качествени RnB изпълнители, няма как да не включим и магнетичният D`Angelo. В едно свое интервю известният френски национал и настоящ играя на Реал Мадрид – Бензема, споделя, че с соул музиката на известния изпълнител си отпочива. Той добавя, че често го слуша след важна победа и успява успешно да се настои за следващия двубой. Нищо чудно, че с такава добра рутина на може своя нападател, френският национален отбор може да се класира за световното първенство с коефициенти за залагане 1.05. Любимите парчета на Бензема са: Brow sugar, Really Love, United, Cruisin`, Unshaken и още много други.

Erykah Badu

Неслучайно е наричана кралицата на RnB и соул музиката. Посланията, закодирирани в песните й са дръзки, смели и истински. Тя е вдъхновител на милиони жени по света, които търсят връзка със своите емоции. Музиката на Баду не може да се възприема само и единствено като изкуство, тя има мощен политически, емоционален и дори феминистичен ( в хубавия смисъл) заряд. Нежният й глас заявява и оформя важни ценности в съвременната култура. Тя се явява продължител на класическите изпълнители в тази област: Marvin Gay, Stevie Wonder, Al jarreau и други. 

музика

Настанете се удобно с чаша червено вино в ръка, пуснете си някой от нейните албуми Mama's Gun (2000), Worldwide Underground (2003), Baduizm(1997), отпуснете се и помечтайте за красота, върнете се в миналото и си помислете за спомен, който изпълва душата ви с любов, топлина и споделеност. Есента е време за равносметка, но и за нови планове, за търсене на център и взимане само на доброто от миналото. Приятно слушане.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар