На 12 ноември канадският хип-хоп артист Mr. Erbie и немското DJ дуо Midiflash ще изнесат шоу в концертната зала на Five High, където ще представят новия си съвместен албум Rooftop, включващ гост участия от класически МС-та като Rasco (Cali Agents), Shyheim, Ty-Nitty и други. Те ще ви направят свидетели и на страхотното си хип-хоп шоу, включващо beatmaking routine от продуцентското DJ дуо Midiflash. Събитието е организирано от Rock On Jamz & Five High Skatepark, като зад микрофона ще видим и български артисти като ATILA, 5 o'clock, ПРИМ и други. DJ Akasha и STINKY ще представят българските диджеи, заставайки зад пулта.

Mr.Erbie е активен на локалната хип-хоп сцена в Торонто още от края на 90-те години. Зад гърба си има солиден опит от работата си с много продуценти и артисти, както от Канада, така и задокеански колаборации. През 1997 година излиза първият му проект, когато е все още младо и доказващо се МС, а от този момент до днес, можем да кажем, че той не се е спирал. През последните десет години Mr.Erbie е много активен в различни европейски колаборации, като така се ражда и проектът му с дуото Midiflash от Мюнхен, Германия. Съвместният им албум Rooftop, който те ще представят у нас, носи със себе си звученето на 90-те, съчетано със специфичния характер на новия boom bap саунд.

%d1%84%d0%bb%d0%b0%d0%b5%d1%80-%d1%84%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d0%bb

Midiflash е продуцентско DJ дуо от Мюнхен, което започва да работи и миксира на живо "back to back" още от 1996 година насам. Двамата поставят началото на своето развитие като хип-хоп диджеи на клубната сцена на Мюнхен. Съвсем естествен,о продължение на развитието им като артисти поставя фокусирането им над продуцирането на собствена музика и правенето на бийтове за локалната хип-хоп сцена. Постепенно Midiflash изграждат името и стила си в работата с различни местни и интернационални МС-та и артисти, част от които са Mr. Erbie, M-Dot , Revalation, Nutso, DJ LP2 , DJ NST, Spax, MorlokK, Dilemma, Little Vic, Roger Reckless и други.

Музикалните корени на тяхното звучене идват от музиката на 70-те, като соулът, джазът и рокът от този период оказват голямо влияние върху продуцирането им. Това, което ще очаквате от тях на живо, са много импровизации със семплите, върху които Mr. Erbie ще прави своите лирически интерпретации, а блендата на гласа му определено ще грабне вашето внимание.

https://www.youtube.com/watch?v=msesWD8bTtU

Всичко най-интересно за събитието можете да проследите на неговата Facebook страница, като билетите са на стойност 10 лева.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар