Можете ли сами да научите английски?

Да, можете, а и не сте сами! Добрата новина е, че има лесни и забавни начини, които да използвате за да напреднете. Най-малкото ще усвоите основите на езика и с времето ще започнете да говорите сравнително гладко. Има си причина изучаващите езици да предпочитат английски, италиански или немски. В наши дни трябва да знаете чужди езици за да напреднете в кариерата.


Езици като английски и френски са на мода повече от всякога.
В тази статия ще ви посочим някои лесни начини и инструменти, с които да постигате целите си без особени главоболия.

Ето, стъпка по стъпка, на какво да наблегнете в уроците…

1.АЗБУКА.

Това е основополагащ етап и основен ключ за изучаването не само английски, но и на всеки друг език. Трябва да разбирате как всяка буква се изписва на английски и какво е нейното произношение. Ще откриете, че някои букви се пишат по един начин, а се произнасят по друг(също като в английския и за разлика от българския).
Азбуката ще ви е от голяма полза при усвояването на правописа и произношението на думите.

2.ПЪРВО НАУЧЕТЕ ЛЕСНИТЕ ДУМИ.

След като научите  азбуката, препоръчваме ви да започнете с лесните и често употребявани думи. Каквито са поздравите и етикета. Ако започнете с големите и сложни думи, рискувате да се загубите някъде по пътя. Не ви трябва това.
Главната идея е да се забавлявате докато учите английски език!

3. НАУЧЕТЕ ОСНОВНИТЕ ДУМИ ЗА СЪСТАВЯНЕ НА ИЗРЕЧЕНИЕ.

Следващата стъпка. След като сте се научили как да пишете и произнасяте „забавните думи“ е време да вдигнете нивото. Насочете се към фундаменталните думи за съставяне на изречение в английския. Това включва: съществителни, глаголи и прилагателни.
Важното тук е да се научите как да пишете думите и да ги изговаряте правилно. Конструкцията на изречението идва в следващия етап, след като усвоите съществителните, глаголите и прилагателните.

4. КОНСТРУИРАЙТЕ ПРОСТИ ИЗРЕЧЕНИЯ.

Първо трябва да разберете каква структура имат изреченията в английския език. Научете като начало правилата и след това започнете да създавате прости изречения.
Когато сте достатъчно уверени и можете да създавате прости изречения без да допускате (сериозни) граматически грешки, преминете към конструкцията на по-сложни изречения и т.н.

5. СОЦИАЛИЗИРАЙТЕ СЕ С ДРУГИ ИЗУЧАВАЩИ И АНГЛИЙСКО ГОВОРЕЩИ.

Това ще има огромно въздействие върху изучаването ви на английски. Да имате приятели, които свободно говорят езика, ще ви мотивира да достигнете тяхното ниво. Можете да си наложите и самоцензура. Когато започнете да общувате и да се социализирате (из соц. мрежите) – говорете(пишете) само на английски. Това ще даде тласък на увереността, с която го говорите, дори ако английския ви не е толкова добър.

Ако нямате приятели, които говорят гладко английски и се чудите къде да откриете такива, ето 3-4 лесни начина как да го сторите…

Интернет!

Благодарение на технологиите, интернет отдавна е факт, а социализирането никога не е било толкова лесно. Устройства като смартфоните, лаптопите и т.н. са толкова достъпни вече, че почти целия свят е буквално в джоба ви или на един клик разстояние.

Откакто всички смартфони имат интернет, можете да си инсталирате апликации като Facebook или Twitter. Тези апликации могат да ви помогнат да се социализирате с хора от целия свят. Яко, нали? Няма нужда да ходите до Британия или САЩ за да се сдобиете с английско говорещи приятели, защото средството за постигането на целта се намира в ръката или джоба ви.
През въпросните апликации бихте могли да се включите в общности, които говорят на английски. Представете им се смело и ги уведомете, че английския ви не е чак толкова гладък, и ще им бъдете много благодарни ако ви помогнат да се усъвършенствате.

В подобни общности или групи ще откриете, че не сте сами. Има и други хора, които са във вашата ситуация. Това ще направи процеса на социализиране много по-забавен. Заедно със себеподобни ще ви е по-лесно да научите английския гладко.

6. ОТКРИЙТЕ ПОВЕЧЕ ЗАБАВНИ НАЧИНИ ДА НАУЧИТЕ АНГЛИЙСКИ.

Това е лесно предизвикателство ако знаете къде да търсите. Какви хобита имате? Обичате ли да гледате филми? Започнете да гледате филми на английски (задължително със субтитри, а не с дублаж). Слушайте английски песни и ако обичате да четете, започнете с английските романи.
Не само ще ви бъде забавно докато правите всичко това, но ще придобиете още по-широк обзор върху английския език. Така с времето ще се окажете в същата позиция като говорещите английски по рождение.
Ако пък се чудите откъде да си намерите филми, романи или песни на английски, направете интернет най-добрият си приятел и ще си ги осигурявате само с един клик.

Това бяха нашите основни насоки как да научите английски самички. В този процес основна роля е отредена на лаптопа или смартфона ви. С тези устройства ще сте в състояние да сваляте апликации, които да ви помогнат да научите определени произношения или думи. Може да си сваляте цели речници, филми, песни и др.

Вярвате ли, че тази сила е в ръката или джоба ви?!…

Има, разбира се и друг, далеч по-усъвършенстван начин да научите английски език. Този начин се казва: Kabinata.com – най-добрата българска онлайн платформа за изучаване на чужди езици. Запишете се за КУРС ПО АНГЛИЙСКИ СЕГА! И ще получите: достъп до всички нива и учители с един абонамент! Смяна на нивото по всяко време! Разговорни уроци. Записи на уроците и рецензии от учител на вашите писмени задания. Писане на есета. Хиляди видео клипове и учебни материали! Мултимедийни тестове. Възможност за прекъсване на абонамента (без да тече)! И разбира се, сами избирате кога, къде и по колко часа на ден да учите!

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни