Motorola представи своя нов флагман Moto Z, като най-интригуващият детайл около смартфона е липсата на жак за слушалки. Ход, който се смяташе, че от Apple ще осъществят първи за очаквания iPhone 7.

Липсата на традиционен жак за слушалки спомага за реализирането на впечатляващо тънък дизайн на устройството. Липсата на 3.5-милиметровия жак обаче означава, че потребителите на Moto Z ще трябва да използват включения в комплекта USB-C адаптер, с който да свързват слушалките си към единствения порт на смартфона.

Дебелината на Moto Z достига впечатляващите 5.19 милиметра, а модулният дизайн на устройството ви позволява да закачвате за гърба му т.нар. "Moto Mods", които включват видео проектори, поставки за камера, JBL спийкъри и други глезотийки. Магнитните конектори на гърба на телефона правят подобни комбинации възможни, като от Motorola заявяват, че модовете ще бъдат съвместими и с други от смартфоните на бранда.

Ако погледнем към техническите характеристики, Moto Z притежава всичко нужно, за да бъде наречен "флагман" в днешно време. Смартфонът разполага с четириядрен процесор Snapdragon 820 с 2.2GHz и 4GB RAM. Дисплеят е quad-HD с размери 5.5 инча, докато задната f/1.8 камера предлага 12 мегапиксела на разположение. За предната камера са предвидени 5 мегапиксела. Теглото на устройството е точно 136 грама. Вече притежавани от Lenovo, Moto Z и подобният на него Moto Z Force бяха представени по време на Lenovo Tech World в Сан Франсиско.


Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар