"Момичета": суровата и неепилирана версия на "Сексът и градът"


Четири приятелки живеят в Ню Йорк и си споделят всички интимни тайни. Приликата със "Сексът и градът" е впечатляваща, но приключва дотук. Защото "Момичета" е неговата нередактирана версия - сурова, с наднормено тегло и с косми на места, на които не сме свикнали да ги виждаме.

Хана, Марни, Джеса и Шошона живеят в Бруклин. Повечето вече са завършили колеж, но все още не са сигурни в каква посока ще поеме животът им. Междувременно не остават без интимни партньори - каквото и да става, почти всяка вечер имат с кого да си легнат. Но това не ги прави леки жени - те са просто представителки на едно поколение, което намира свой начин да се забавлява и да се справя с предизвикателствата, пред които се изправя.


Сериалът има шест сезона и е приключил през 2017 година. В него няма да видите скъпи чанти, нюйоркски шик, обувки Manolo Blahnik и лъскави ресторанти. Но пък (почти) ще видите раждане във вана, голи жени с всякакви тела, неепилирани интимни зони и повръщане след множество изпит алкохол.

Това обаче е само външната обвивка на "Момичета". Шоуто се задълбочава в живота на героините, навлизайки в техния многопластов личен свят. Лена Дънам, която е създател и сценарист, както и главна героиня в продукцията, ясно обрисува живота на 20 и няколко годишните момичета, опитващи се да балансират между търсене на любов и търсене на тях самите.

Хана

Главният персонаж в сериала, около който се завърта цялата сюжетна линия. Героинята на Лена Дънам мечтае да бъде писателка, има приятел, с когото ту се събират, ту се разделят, в промеждутъците се среща с други мъже и в крайна сметка често е обвинявана в егоцентризъм от приятелките си.

Марни

"Съседското момиче", при което всичко върви по план, но само в началото. След две големи промени в живота си, чаровната нюйоркчанка поема по съвсем нов път, следвайки детската си мечта. Той обаче е осеян с лоши избори, токсични връзки, компромиси и лични поражения.

Джеса

Момичето, което не използва смартфон, не си прослушва съобщенията, често изчезва и естествено, понякога има проблеми с наркотиците. Красива, но често също толкова неуравновесена. Приятелката, която постоянно има нужда от спасяване.

Шошона

Малката примерна госпожица в продукцията, която израства пред очите на зрителя. Не се подлъгвайте от кукленското ѝ излъчване (или по-скоро като на анимационен герой), защото под обвивката му се крие много по-сложен характер.

Общото между тях...

Те не са онези приятелки, които никога не се карат. Напротив. Непрекъснато са в противоречия една с друга и не се страхуват да си казват тежки думи една на друга. "Момичета" не е сериал, в който накрая всички заживяват дълго и щастливо. В него има предателства, много сълзи и приятелства, които не успяват да устоят на всички трудности. И ако мъжете казват "bros before hoes" (ще ви оставя сами да си преведете този израз), то в женския свят явно подобен еквивалент няма, защото една голяма любов преминава от едната героиня в друга. Явно все пак Бруклин не е толкова голям и понякога се налага приятелки да делят една и съща половинка, макар и по различно време.

Изненадата Адам Драйвър

Оставих за накрая един от любимите ми герои в "Момичета", а именно Адам Драйвър. В сериала той също носи името Адам и е един от най-сложно изградените образи. Епитетите, подходящи за него, биха били социопат, секс маниак, агресивен, неконтролируем... но също така грижовен, обичлив... объркан. Драйвър прави изключително силна роля и нищо чудно, че бе избран да се превъплъти в Кайло Рен от новата трилогия на "Междузвездни войни", както и че участва в един от най-силните филми на 2019 година "Брачна история".

Вместо финал

Ако ви се гледа момичешки сериал, но без захаросване, розови моменти и еднорози, то "Момичета" определено е добър вариант. В него има от всичко по много, но някак все пак достатъчно.

Прочетете още:

От Skins до Euphoria – носталгия по тийн сериали

Оранжевото е новото черно

5 тийн сериала, които ще те върнат в гимназията

"Големите малки лъжи" – след края следва ново начало

"Историята на прислужницата": сезон три, код – революция

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни