Поп иконата Джордж Майкъл почина неочаквано на 53-годишна възраст. Британският изпълнител от кипърски произход издъхна в дома си в Оксфордшир, а кончината му почерни Коледата на милиони хора по цялото земно кълбо.

И няма как да бъде различно. Джордж Майкъл завинаги ще остане в историята като един от най-важните и обичани поп изпълнители в историята. Достатъчно показателно е, че смъртта му предизвика реакциите на огромен брой хора, включително и знаменитости, които го "изпратиха" с послания в социалните мрежи.

Не само, че бе музикант и артист от световна величина, но Джордж Майкъл остави сериозен отпечатък и върху света на модата. Достатъчно е да си припомним култовото му видео към "Freedom" от 1990 година, участие в което взимат супермодели от калибъра на Наоми Кембъл, Линда Еванджелиста, Синди Крауфорд, Кристи Търлингтън и Татяна Патиц.

Не е никак изненадващо, че знакови фигури от света на модата отдадоха последна почит на Джордж Майкъл. От супермодели, до редактори, фотографи и дизайнери. Всички те използваха социалните мрежи, за да си кажат последно "довиждане" с неповторимия британец.

"Чувствам огромна чест, че бях част от видеото към "Freedom". Неговата смелост вдъхнови всички нас. Почивай в мир, Джордж", написа Синди Крауфорд в Instagram.

Feeling very honored to have been part of #GeorgeMichael's #Freedom90 video. His bravery inspired all of us. RIP George ?

A video posted by Cindy Crawford (@cindycrawford) on

Наоми Кембъл добавя: "Твърде голяма загуба! Нека почиваш в мир, Джордж Майкъл! Мъжът със златния ангелски глас. За мен бе част да участвам във "Freedom".

Too much loss ?? May you R .I.P GeorgeMichael ?? ?the man with the Golden Angelic voice . #freedom90 was an honor ??

A photo posted by Naomi Campbell (@iamnaomicampbell) on

Линда Еванджелиста пише, също в Instagram, че е "с разбито сърце" и се чувства "опустошена от още една трагична загуба". Тя добавя: "Почивай в мир, скъпи Джорджи".

I am beyond heartbroken and devastated by another tragic loss. R.I.P. dearest Georgy. #GeorgeMichael #ripgeorgemichael

A photo posted by Linda Evangelista (@lindaevangelista) on

Кристи Търлингтън казва: "Без теб, Джордж Майкъл, това е синя Коледа. Благодаря ти за емоционалната музика и отвореното сърце".

It's a blue Christmas without you #GeorgeMichael Thank you for your soulful music and open heart ??

A photo posted by Christy Turlington Burns (@cturlington) on

Донатела Версаче си постна сегмент от видеото към "Freedom" и написа: "Мой скъпи приятелю, Джордж, никога няма да бъдеш забравен. Почивай в мир".

My dearest friend George, you will never be forgotten. RIP

A video posted by Donatella Versace (@donatella_versace) on

"Почивай в мир, Джордж Майкъл. Ще ни липсваш!", добавя и Марио Тестино.

"Ангелът" на Victoria's Secret Адриана Лима също не крие тъгата си от трагичната вест. "Не мога да повярвам на тъжните новини, че Джордж Майкъл е починал... Ти и твоята музика ще живеят завинаги в моето сърце!"

Коко Роча също се включва към останалите, пишейки: "Не мога да повярвам, че още един велик човек си отиде, преди 2016 да завърши. Джордж Майкъл бе невероятен талант и икона за света на музиката и модата. "Freedom" завинаги ще бъде песента на всички модели. Мога да ви гарантирам, че тази песен е вдъхновила всички ваши любими модели през последните 26 години".


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар