Страхотна тенденция забелязват експертите в областта на търсещите машини, а именно – все по-голям интерес от страна на младежите, желаещи да развиват умения в уеб програмиране и разбиране на алгоритмите, чрез които оперират търсещите машини.

Съвсем естествено, търсещата машина Google буди най-сериозни интереси, тъй като повечето клиенти търсят експерти, подобряващи позициите именно в лидера, но немалък интерес предизвикват и останалите  „търсачки“, в това число Yandex.ru, както и Yahoo.

Интересът  е продиктуван от това, че все повече клиенти си дават ясна сметка, че ако присъстват на по-предни позиции, то това гарантира внушителни продажби (ако се касае за електронни магазини), което е и чудесна възможност за изпреварване на конкуренцията.

Друг важен фактор, който предизвиква сериозен интерес, е това, че този сектор от дигиталния маркетинг е интерактивен, интересен, провеждат се редица семинари, конференции, както в България, така и в чужбина, и много младежи именно от подобни събития биват заинтересовани.

Ето и няколко практични съвета, както и мнения, подходящи за тези от вас, които са решили да отворят SEO агенция:

  • Дигиталният маркетинг е огромен сектор, с който трябва да се запознаете в детайли, т.е. трябва да отделите нужното време.
  • Необходим е аналитичен подход.
  • Трябва да имате ресурси, т.е. още от самото стартиране на компания трябва да набавите ресурси – в това число сайтове, блогове, канали в социалните мрежи и други.
  • Без партньори в тази област сте за никъде. Срещайте се с SEO експерти, дискутирайте, търсете информация и мнения.
  • Експериментирайте, но само с ваши проекти, не и с такива на клиенти.
  • Не разчитайте на софтуерни продукти, въпреки че на пазара не липсват изкушения, както и продукти, които се рекламират с посланието: „С един клик ще бъдете на първо място в Google”. Това емпирически е невъзможно и затова не се изкушавайте да харчите пари за софтуерни продукти.

Естествено, има още много съвети, които са важни, но смятаме, че по-горе са посочени някой от по-важните.

Въоръжете се с търпение, бъдете последователни и позитивни, вярвайте във вашите познания и резултатите няма да закъснеят.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар