Мили Боби Браун ще се превъплъти в образа на по-малката сестра на Шерлок и Майкрофт Холмс – Енола. От Netflix вече ни представиха първия поглед върху филма, а премиерата ще е на 23-ти септември в стрийминг платформата.

„Енола Холмс“ е базиран върху едноименната поредица книги на Нанси Спрингър и проследява приключенията на семейство Холмс от съвсем различна перспектива. Мили Боби Браун влиза в ролята на главната героиня, за да ни въведе в нова, но и типична за името Холмс мистерия. Тя си партнира с Хенри Кавил и Сам Клафлин, които ще изиграят съответно по-големите братя на Енола – Шерлок и Майкрофт. Филмът е режисиран от Хари Брадбиър и написан от Джак Торн. Освен в главната роля, Мили Боби Браун влиза и в тази на продуцент, където си партнира с Мери Парънт.

 

Действията във филма се извършват през далечната 1884 година. Историята започва с 16-ия рожден ден на Енола, когато тя разбира, че майка й е изчезнала, без да остави следа. Въпреки съветите на по-големите си братя, Енола заминава за Лондон, за да започне ново приключение в търсене на любимата си майка. Филмът проследява отказа на главната героиня да тръгне по предназначения за нея път. Захвърляйки очакванията на братята си, Енола се втурва в издирване на майка си само за да стане част от неочаквани конспирации и мистерии.

Топлите отношения между Шерлок и по-малката му сестра, представени в продукцията, може да се окажат проблем за Netflix. Както те, така и уважението към правата на жените, са в разрез с изградения образ на Шерлок в книгите. Това поражда и недоволството у наследниците на Артър Конан Дойл. The Verge споделя, че от попечителския тръст ще съдят стрийминг платформата.

Автор

Студент по журналистика. Любител на животните, слънчевото време и хубавите мигове. Заклет фен на фантастиката. Обичам четенето, а понякога се случва и да пиша. Интересът ми към футбола често води до споделяне на (не)компетентното ми женско мнение.

Напишете коментар