Между снимките и редовете на People of Sofia


През последните няколко години един проект, случващ се в рамките на столицата, спечели сериозна популярност. Става въпрос за Facebook страницата People of Sofia, улавяща най-ярките, забележими и интересни моменти на жителите на София от една страна, но и най-съкровените им и лични такива, от друга.

Идеята стартира през 2009 година като фотоалбум в личния профил на фотографа Вихрен Георгиев. С времето прераства в самостоятелна Facebook страница и в сайт през 2013 година. Към днешна дата начинанието може да бъде измерено с над 2000 фотографии и близо 80 хиляди последователи в социалната мрежа.


Вихрен Георгиев
Вихрен Георгиев

Кои са героите на People of Sofia? Обикновените и ярките, носталгичните и модерните, младите и старите. „Това е книга за хората”, коментира фотографът. „За това, че всички сме хора, но всеки е индивидуалност, има своите различия, които правят улиците и светът по-интересен. И трябва да ценим и уважаваме това.”

Проектът не е просто фотоалбум на живота в столицата – от запечатаните от обектива на Вихрен моменти струят оптимизъм и толерантност, уважение към човека и достойнството му, свобода и страст към живота, искреност и непринуденост.

Снимка: Facebook/People of Sofia
Снимка: Facebook/People of Sofia

ЕГМОНТ събира в специално луксозно издание най-доброто от PEOPLE OF SOFIA/ХОРАТА НА СОФИЯ. Освен селекция от знакови за почитателите на визуалните емоции портрети и истории, в книгата са включени и специално заснети и непубликувани досега кадри и текстове. Тя ще бъде в книжарниците от 9 декември, а официалната премиера ще се състои на 10 декември в зала 8 на НДК, от 18 ч., в рамките на Панаира на книгата. По време на събитието почитателите на проекта ще имат възможност да чуят съветите и тайните на Вихрен за улавяне на неповторими и запомнящи се лица и мигове.

PEOPLE OF SOFIA/ХОРАТА НА СОФИЯ е третото заглавие, което ще се появи под логото „Кубар” на ЕГМОНТ, запазено за родени и спечелили популярност в дигитална среда проекти. Книгата е двуезична, на български и на английски език, и съдържа над 220 фотографии.

Снимка: Facebook/People of Sofia
Снимка: Facebook/People of Sofia

„Това не е типичната фотографска книга, изпипана по каноните на това изкуство. Искам хората да я приемат просто като емоция. Да се вгледат във всички тези хора и моменти и да намерят по нещо от себе си в тях. И да не забравят, че трябва да се уважават”, споделя авторът.

По повод излизането на книгата, ЕГМОНТ и Вихрен предлагат страхотна възможност за почитателите на проекта: трима от поръчалите я предварително в сайта на издателството до 6 декември (включително) ще имат шанса да разкажат за себе си и да се появят в PEOPLE OF SOFIA. Късметлиите ще бъдат обявени в сайта на издателството и във Facebook страницата в 12 ч. на 7 декември. А всеки, който поръча PEOPLE OF SOFIA от сайта на ЕГМОНТ в посочения период, ще получи своя екземпляр с автограф от автора.

Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни