#MeToo: Росарио Доусън разкри, че е била изнасилена като дете


Росарио Доусън е поредната холивудска звезда, която сподели, че върху нея е било установявано сексуално насилие.

38-годишната американка бе гост на подкаста на Морадо Ленс, разкривайки една от най-мрачните си тайни. Тя сподели и мнението си за феномена #MeToo и движението Time's Up, застъпващо се за жертвите на сексуално насилие на работното място.

"Бях изнасилена като дете. Именно поради това, още оттогава светът изглежда по този начин за мен", сподели Росарио.

Говорейки за вълната от разкрития за сексуални посегателства в Холивуд, Доусън заяви: "Когато видях всичко това на работното място, това не бе нищо чуждо за мен. В крайна сметка, това се случваше в собственото ми семейство. Случваше се с хора, за които се предполагаше, че би трябвало да се грижат за мен, докато бях дете".

Росарио Доусън е яростен застъпник на движенията #MeToo и Time's Up, заявявайки, че е крайно време да се сложи край на това.

"Не бива да продължаваме да загърбваме този проблем. Това е архаично, ужасяващо и деструктивно."

Относно #MeToo и Time's Up, Доусън добави: "Всичко това е красиво. Толкова съм готова за това движение."

Заедно с 300 други актьори, продуценти, режисьори и членове на филмовата индустрия, Росарио Доусън помогна за създаването на Фонда за правна помощ Time's Up. Целта на фонда е да подкрепя финансово и с правна помощ хората, жертви на сексуални нападения или неравенство във всяка една индустрия.

@evalongoria FACTS. #timesup #whywewearblack

A post shared by #TIMESUP (@timesupnow) on

Росарио Доусън изгря на голямата сцена още като тийнейджър, участвайки в противоречивата лента на Лари Кларк "Хлапета".

В последствие кариерата на Росарио тръгна стремително нагоре, като тя може да се похвали с участие в продукции като "Мъже в черно", "25-ият час", "Седем души", "Бибрутално" на Куентин Тарантино и други.

VIBES
VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни