"Рапът е поезия". Това е сигурно едно от най-досадните клишета, свързани с хип-хоп музиката, които някога сме чували. И което лежи върху сериозен субективизъм, впрочем. Някои могат да сметнат, че всяка успешно вързана рима е форма на поезия. В крайна сметка, в днешно време май всеки почна да "пише поезия", трупайки лайкове и последователи в социалните мрежи с безгранично тъпи словоблудства, които, при наличие на по-критична мисъл, биха предизвиквали единствено присмех.

Но какво да се прави, ерата на социалните мрежи предостави възможност на всяка мравка да се почувства слон, що се отнася до всяка форма на изкуството. И в този ред на мисли, не всяко МС е поет, не всяка рима е успешно създадена поезия. И не, рапът не е поезия". Просто някои рапъри са поети, други - не. И никога няма да бъдат.

На 3 април в бар "Петък" обаче ще имаме възможността да се насладим на трима млади господа, които спокойно можем да причислим хората, които определено умеят да връзват рими. Жлъч (So Called Crew), Григовор (Лого5) и FeeL (The Top Stoppers) са написали разни неща на бели листи, които ще четат пред хора под съпровода на подбраната от Лило Петров - Xonic музика.

Както винаги, тази мъжка каша трябва да бъде балансирана по някакъв начин от женска ръка, а тази отговорност ляга върху плещите на актрисата Весела Бабинова. Тя ще влезе в ролята на водеща на събитието, вероятно усмирявайки поетичните изблици на тримата главни герои.

Един Бог знае какви коктейли от думи са сътворили тези тримата. Вечерта на 3 април ще бъде една отлична възможност да надникнем към случващото се в главите им, правейки го по един малко по-различен начин. А вече знаем, че в главите на Жлъч, Григовор и FeeL винаги е било интересно.

Организаторите на ивента посочват, че входът в бара се равнява на "една неуместна рима". Подгответе се добре и внимавайте да не изрецитирате нещо супер гениално, с което да засенчите тримата поети, главни действащи лица в събитието. Чували сме, че хората на поезията могат да бъдат много обидчиви.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар