Габровци се обединиха, за да помогнат на своята съгражданка Мариянна Цакова да се пребори с болестта рак. В последните дни кампанията в помощ на Мариянна се популяризира във фейсбук групата „Габровски майки (Габрово)“.

Създадена е вече и специална Фейсбук страница Да Помогнем на Мариянна. В страницата е публикувана и епикризата на Мариянна Цакова след операцията й в МБАЛ „Света Марина“. Ето и историята на Мариянна:

Мариянна от Габрово е щастлива майка на 3 деца… която днес се бори за живота си с коварния рак. За съжаление, след лечение и редица операции в България, тук няма шанс за нея. Добрата новина е, че в чужбина им връщат надеждата. От медицински център „Анадолу“ в Турция предлагат оферта (която все още не е 100% потвърдена) от 30 000 евро. Тази сума е непосилна за семейството, но не и за нас – хората с големи сърца, които неведнъж доказаха на какво сме способни, когато се обединим. Лошата новина е, че лечението трябва да започне две седмици след последната операция, която се е състояла на 26.05.2017 г., т.е имаме по-малко от 14 дни и трябва да действаме много, много бързо. За сега имаме само открита дарителска сметка:

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК

BIC UNCRBGSF

IBAN BG05UNCR70001522967589

ТИТУЛЯР:

МАРИЯННА СТЕФЧОВА ЦАКОВА

ДАРЕНИЯ ПРЕЗ PAYPAL:

mariqnnatsakovadonation@gmail.com

ОБЕКТИ В ГАБРОВО С ДАРИТЕЛСКИ КУТИИ (линк)

Габровските майки се организираха и за Благотворителен базар за Мариянна, средствата от който ще бъдат предоставени за лечението на габровката.

На апела за помощ се отзоваха и от местния танцов клуб Балканджии Габрово: „Решихме, че може да направим нещо за Мариянна. Днес (2 юни 2017 г. – бел.ред.) от 18.00 часа в Дома на културата има концерт по повод 155-годишнината на ОУ „Христо Ботев“. Ние участваме в него и помолихме директорката на входа да поставим кутии. Събраната сума ще бъде преведена в сметката, така се разбрахме със съпруга й. Заповядайте, ако желаете. Може само да подкрепите Мариянна, не е нужно да гледате концерта“.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар