Световната суперзвезда Мат Деймън влиза в новия филм на един от най-впечатляващите с визия кинотворци – Джан Имоу. "Великата стена" разказва историята на елитна военна част, която трябва да организира доблестната защита на цялото човечество срещу мистериозен враг и всичко това на една от най-известните постройки на Земята, която предизвиква недоумението, любопитството и въображението на хората от векове – Великата китайска стена.

Имоу е познат на почитателите на киното с шедьоврите си „Герой“ и „Летящи кинжали“ и „Великата стена“ е първата му изцяло англоезична продукция, с която режисьорът хвърля ръкавица към холивудските блокбъстъри. Филмът е заснет изцяло в Китай, а сред актьорите са Тиан Джин, Педро Паскал ("Игра на тронове"), Уилям Дефо и Анди Лау.

Премиерата на „Великата стена“ в България е на 17 февруари 2017 на 3D. Любопитното около "Великата стена" е, че това е най-скъпата кино продукция, заснета изцяло на територията на Китай до този момент. Бюджетът на лентата достига 135 милиона долара. А имайки предвид продължаващо нарастващата амбиция на Китай за сериозно утвърждаване в различни сфери от ентъртейнмънт индустрията, очакваме тази цифра да продължи да се покачва в бъдеще. Все повече холивудски звезди от калибъра на Мат Деймън пък ще се снимат в китайски продукции, в това сме сигурни.

5715_D004_00507R_COMP-790x735

Ако не друго, поне феновете на "Игра на тронове" ще получат шанса да си припомнят един от своите безспорно любими персонажи - Оберин Мартел, тъй като Педро Паскал също ще вземе участие в лентата. Не знаем дали героят на Паскал ще го сполети съдба, подобна на тази на Оберин при близката му среща с Планината, но предполагаме, че във "Великата стена" ще видим доста смъртни случаи. Все пак, допълнителният разход за пуканки и безалкохолна напитка трябва да бъде оправдан при посещението на подобни мащабни филми, имащи болната амбиция да се превърнат в блокбъстъри.

Междувременно почитателите на Мат Деймън вече могат да го гледат в петия до този момент филм от франчайза за суперагента Джейсън Борн, носещ същото име. Лентата на режисьора Пол Грийнграс вече е по кината в България, а освен Деймън, в ролите можем да видим още познати имена като Джулия Стайлс, носителката на "Оскар" Алисия Викандер, ветерана Томи Лий Джоунс, Джоан Алън и добре познатия ни французин Венсан Касел.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар