С Мариела Бибиновски се "знаем" от доста време от социалните мрежи, но за по-широката публика тя е известна като татуираната мацка, която прави ревюта на винили в YouTube. Нейният доста пъстър канал можеш да откриеш ТУК, като не е задължително да си маниак на тема музикални плочи, за да я последваш - достатъчно е просто да се кефиш на готина музика.

В канала ѝ обикновено се говори за артисти като Metallica, Depeche Mode и Beastie Boys, но има и интересни тематични видеа, като например - коледни песни или жените в музиката. Общо взето, Мариела е доста готин "музикален инфлуенсър", ако можем да се изразим така. Можеш да я последваш и в Instagram, а междувременно ние я накарахме да сподели пет от най-любимите си парчета на всички времена. Ето какво ни каза тя:

Да избера само пет любими песни е като опит да уловя същността на цяла една вселена в малка, магическа кутийка. Като човек, който намира утеха и радост в разнообразния свят на музикални стилове и емоции, ограничаването на избора ми не беше лесна задача. Но в тази много специална, лична и интимна за мен селекция, защото музиката е цялата ми душа, ви представям пет песни, които са се се сгушили в дълбините на сърцето ми.

Nirvana - "Where Did You Sleep Last Night?"

Натрапчиво-красивият глас на Кърт Кобейн отеква дълбоко в съзнанието ми всеки път, когато слушам тази песен. Песен, която ме изпълва с копнеж и меланхолия. Сякаш Кобейн се опитва да достигне самата същност на моето същество, оставяйки ме да бленувам отговори на въпроси, които дори не знаех, че имам. Тази песен нашепва тайни за любов и загуба, хвърляйки магия, която ме държи омаяна всеки път.

David Bowie - "The Man Who Sold The World"

Боуи е музикален хамелеон и без усилие плете истории, които надхвърлят времето и пространството. "The Man Who Sold The World" те привлича с мистериозната си привлекателност, рисувайки ярък портрет на свят, в който реалността се размива с фантазия. Ефирният глас на Боуи, който тук танцува над музикалните пластове, ме отвежда на причудливо пътешествие из коридорите на въображението ми. Тази песен е доказателство за способността му да запали искрата на любопитството в своите слушатели.

Marilyn Manson - "Third Day Of A Seven Day Binge"

Бунтарският дух на Менсън е жесток! "Third Day Of A Seven Day Binge" е песен, която противоречи на общоприетото. Суровите и непримирими текстове на Менсън, които се сливат с хипнотичен индъстриъл звук, карат сърцето ми да бие лудо всеки път, щом я чуя. Тази песен улавя същността на бунта, свободата и вечния стремеж към освобождаване от обществените рамки и окови. Едно силно напомняне да прегърнем нашата индивидуалност и да танцуваме ритъма на собствения си живот.

Mac Miller - "Ladders"

В царството на самоанализа и самооткриването, Mac Miller блести ярко като пътеводна звезда. "Ladders" е калейдоскоп от звуци, смесващи джазови нюанси с мелодичния рап на Mac Miller. Песента обхваща възходите и паденията на живота, напомняйки ни да упорстваме и да продължим да се изкачваме, независимо от препятствията, пред които сме изправени. Лиричната мощ и уязвимата душа на Милър в Ladders капсулират човешкия опит и запалват искрата на надеждата в сърцето ми. 

Anderson .Paak - "Parking Lot”

Ще завърша с един изключително очарователен, звуков пейзаж, който Anderson .Paak  рисува в "Parking Lot”. Жизнерадостна, прочувствена песен, която без усилие повдига духа ми и ме кани да се насладя на сиянието и красотата на настоящия момент. Със своя заразителен ритъм и игрив текст, който си припяваш с дни, ”Parking Lot” е празник на простите удоволствия в живота. Искам да се люлея, да танцувам, да се наслаждавам на магията на съществуването, като ми напомня, че радостта може да бъде намерена на най-неочакваните места.

Докато последните ноти на тези пет песни отекват в съзнанието ми, оставам с ненаситен глад за повече музикални преживявания. Музиката, като самия живот, е красива симфония от емоции, преживявания и връзки, които градим. Тя надхвърля границите, обединява ни в моменти на екстаз и объркани мисли, служи като верен спътник през върховете и спадовете, които имаме. Докато продължавам да изследвам тази необятна вселена от музикални съкровища, ценя мелодиите, които са се превърнали в саундтрак към собствената ми история.

Нека тези пет песни и безбройните други, в личния ви плейлист, държат искрата у вас запалена, напомняйки ви за силата на музиката. Тази да пленява, вдъхновява и лекува.

Notable Mentions: Тук си представете, че тайно съм написала още 20 любими песни на групи като Slayer, Blood For Blood, Agnostic Front, Terror, Wisdom in Chains, Morphine, Pantera, Beastie Boys, Crowbar, Hatebreed, typing … 

Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар