Годишната церемония на Billboard Women in Music предложи някои наистина емоционални речи, свързани с предизвикателствата и битките на жените в музикалната индустрия. Свои лични истории разказаха кралицата на поп музиката Мадона и певицата Kesha, чиято битка за оцеляване в индустрията доби сериозна популярност през последните години.

Именно Мадона бе артистът, който бе отличен като "жена на годината" по време на церемонията в Ню Йорк. Тя говори за случая, когато бе изнасилена, бивайки заплашена с нож, за битката с критиците, както и за различните епитети, които е получавала, като например "ку*ва", "вещица" и "Сатана".

"Помня, че се чувствах парализирана. Трябваше ми известно време, за да се съвзема и отново да се върна към живота си. Черпех комфорт от поезията на Мая Анджелоу, писането на Джеймс Болдуин и музиката на Нина Симон. Помня, че ми се искаше да имам близка приятелка, от която да потърся подкрепа", разказа 58-годишната Мадона.

It's Madonna's world and we're all just living in it. #womeninmusic

A photo posted by Billboard (@billboard) on

"Хората казват, че съм противоречива. Аз обаче мисля, че най-противоречивото нещо, което някога съм правила, е че оцелях до днес. Майкъл го няма. Тупак го няма. Принс го няма. Уитни я няма. Ейми Уайнхаус я няма. Дейвид Боуи го няма. Но аз все още съм тук и стоя пред вас".

През тази година Мадона реализира изключително успешното си турне Rebel Heart Tour, което продаде повече от един милион билети.

"До всички, които се съмняваха в мен и ми казваха "не". До всички, които ме изпратиха в Ада и ми казваха, че не мога, че не трябва и че не бива - вашата съпротива ме направи по-силна, накара ме да дам повече от себе си. Направи ме боецът, който съм днес. Направи ме жената, която съм в момента. Заради това ви благодаря".

Madonna delivered blunt truth during her #womeninmusic speech. Full speech in our bio.

A photo posted by Billboard (@billboard) on

Журналистът Андерсън Купър бе човекът, който представи Мадона при излизането и на подиума.

"За мен, като тийнейджър гей, нейната музика не бе просто саундтрак на живота ми. Нейната музика, нейната воля да отстоява себе си, нейният кураж - когато бях тийнейджър, всичко това ми показа пътя напред", разказа Купър.

Поп певицата Kesha също бе отличена по време на церемонията на Billboard. Не е тайна, че Kesha продължава да води правна битка със своя бивш продуцент Dr. Luke, когото тя обвинява в серия от изнасилвания, бивайки упоена от него.

✌?️days. #womeninmusic

A photo posted by Billboard (@billboard) on

"Нямам думи - да бъда наградена по този начин, след публичната година, която имах. Чувствам се "заседнала", чувствам се тъжна. Дори не ми се идваше тук, за да взема тази награда. Не се чувствах достойна за това. Но знаех, че трябва да се домъкна дотук и да се измъкна от леглото си, да си сложа обувки и да дойда тук, за да ви благодаря".

Добавяйки в далеч по-сериозен тон, Kesha посочи: "Най-важното е никога да не позволявате на никого да ви отнеме щастието. Вие го заслужавате. Благодаря ви, че ми напомнихте, че и аз го заслужавам".

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар