Македонците от Foltin отново на сцената на Sofia Live Club


Македонската банда Foltin отново ще представи музиката си пред българска публика, качвайки се на сцената на Sofia Live Club.

Събитието в столицата ще се състои на 4 март - само ден след националния празник, а момчетата от Foltin ще представят парчетата към своя осми студиен албум, носещ името "Pijan Slavej". 


Очаква се шоуто на Foltin на българска почва да продължи около два часа, а пред публика ще застанат Пеце Николовски (кларинет), Бранислав Николов (вокали), Пеце Трайковски (акордеон и клавир), Гоце Йовановски (бас) и Славчо Йовев (барабани).

Трудно е да се определи стиловата насоченост на авангардната македонска банда. Едно обаче е сигурно - музиката на Foltin е интересна, пламенна и непредсказуема. В творчеството им се забелязва смесица от електро-акустик, алтърнатив рок, фънк и ембиент, примесени с бързи балкански ритми. Някои критици споделят, че техните необикновени изяви не са за изпускане.

Самите Foltin имат навика да описват себе си като псевдо-емигрантско кабаре, а концертите им в повечето случаи се превръщат в спектакли. Със страстната си и нетрадиционна музика, и неповторимо сценично поведение македонската банда, продължава да жъне големи успехи, както на местна, така и на международна сцена. 

Музикалните им изяви минават през по-голямата част на Европа и достига до Турция и Ливан. Участват в емблематични фестивали като Exit, Sziget, EAST EUROPEAN JAZZ FESTIVAL и много други. Бандата функционира вече 21 години - от 1995 до днес.

Билети за събитието на цена от 10 лева, могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и партньорските каси. Цената на място ще е 15 лева.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни