Имало едно време... Имало едно време, през девет щата в десети, една вълшебно красива актриса, която след безброй перипетии се събрала със своята половинка в живота. Приказка, до болка позната, която жизнеутвърждава и вдъхва надежда, че happy end не се случва само на екрана - мястото, познато още като работно място на двамата герои.

И нима във всяка съвременна жена не дреме скрита по една принцеса, жадуваща своя щастлив край? А дали тази фантастична развръзка може да бъде пренесена отвъд екранната приказка в реалния живот? Повечето от вас може би ще поклатят отрицателно с глава.

Е, драги, грешите! Любовната история на Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас, която предстои да ви разкажем, разбива това мнение по всички параграфи. Тази година, през месец ноември, те ще отпразнуват 18 години от своя брак. Което в Холивуд се равнява на около 81.

Двамата започват своята приказка през далечната вече 1998 г. Тогава Катрин е на 28 години - прохождаща актриса с амбицията да се наложи в киноиндустрията. От своя страна, Майкъл е 53-годишен, вече улегнал мъж, с утвърдена кариера и в бракоразводен процес с Диандра Лукър, от която има син – Камерън.

На пръв поглед тези основателни обстоятелства са предпоствка за краткостта на техния романс. За неговото съществуване не помагат и неодобрителното сочене с пръст и непрекъснатите одумвания. Все пак двамата имат 25 години разлика.

Но както се казва, любовта не пита, тя се случва, независимо от годините. Какво по-голямо доказателство за това, освен че Катрин и Майкъл са заедно вече две десетилетия? Те се радват и на две прекрасни деца - 18-годишният Дилън, който тази година е абитуриент и 15-годишната млада дама Карис.

Холивудската двойка – Зита-Джоунс и Дъглас, се запознава на фестивал във френския град Довил, където Катрин е представена като актриса пред широката филмова общост. Известен с донжуанската си слава и ценител на женската хубост, Майкъл не остава безразличен към красавицата с дълбоки кафяви очи и маслинова коса. И макар известно време да се съпротивлява на ухажването от негова страна, тя неусетно, както в приказките, попада под обаянието на мистър първичен инстинкт.

Още тогава, на първата им среща, Дъглас на шега ще ѝ предложи да бъде баща на нейните деца. Думи, които от позицията на времето, се оказват пророчески.

На 8 август 2000 г. се ражда синът им Дилън. Няколко месеца по-късно двамата се женят на изискана церемония в хотел Плаза в Ню Йорк, а Катрин е ослепителна в тоалет на Кристиан Лакроа.

Три години по-късно, на 20 април 2003, на бял свят се появява и втората им рожба – Карис. Тогава, само седмица след раждането, Катрин отива да получи заслужения Оскар за ролята си на Велма Кели в мюзикъла „Чикаго“. Майкъл също е носител на почетната награда. Донася му я филмът „Уолстрийт“ от 1988 г.

Така с две прекрасни деца и успешни кариери, сякаш нищо не може да засенчи безоблачното им щастие. Но както във всяка приказна история, така и в тази се намесват препятствията, които двамата влюбени трябва да преодолеят.

През годините не едно и две изпитания се изпречват на пътя им – Майкъл е диагностициран с рак на гърлото в последен стадий, Катрин влиза в клиника, за да се лекува от биполярно разстройство, за известен период от време дори се разделят, за да, по техни думи, преосмислят чувствата си един към друг.

Днес, за радост на многобройните им фенове, семейство Дъглас е заедно и по-щастливо от всякога. Още повече, че именно днес, на 25 септември, имат двоен празник. И Катрин, и Майкъл са родени на днешната дата. Ами остава да им пожелаем „Честито!“ и „Наздраве!“ за Любовта!.

Автор

Непоправим Мечтател и Романтик по Душа. Авантюрист и Нещотърсач. Защото, както казва Пипи, "светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери".

Напишете коментар