Лятото е към своя край, но интересното тъкмо започва!


Лято е, което означава синьо небе, свободен дух, удобни дрехи и развлечения. А какво по-добро развлечение от това да се насладиш на някое културно мероприятие и да подкрепиш родните творци? Септември предлага няколко интересни събития, които смятаме, че трябва да бъдат посетени.


9 септември е датата, която не трябва да подценявате и ако имате път към Варна тогава, се отбийте в Белослав, където ще се проведе първият фестивал на шевицата. Акцентът ще се постави върху автентичната шевица и нейните интерпретации. Ако се интересувате или имате познания в сферата на везмото, можете да се включите във фестивала като представите автентична носия или модерна интерпретация на традиционната шевица като част от дрехата, бижу или сувенир. По време на фестивала ще можете да станете свидетели на ревю на носии, уъркшоп за шевици, както и концертна чат, която ще се състои от народни песни и танци. Ако сте любители на автентичните български традиции, препоръчваме да се отбиете в Белослав и да си направите една прекрасна шевица!

За началото на учебната година смятаме да се отправим към Пловдив за провеждането на ежегодната Нощ на музеите и галериите, където до късно ще можете да се наслаждавате на прекрасните галерии в Капана, да посетите различните музеи по центъра, да видите някоя късна постановка и да се отбиете в някой от култовите за града барове за отдих. Тази година акцентите на трите дати (15-16-17) ще са разделени в няколко категории според интересите на публиката - "Музеи, галерии и ателиета", "Град и култура", "Публични пространства", "Клуб и музика" и "Отворени изкуства + ТУК НАВСЯКЪДЕ", за които скоро ще можете да намерите информация на официалния сайт на събитието. Миналогодишните акценти паднаха върху чуждестранни авангардни изпълнители, приказни постановки, както и drag show с родни артисти, в което можеше да се включи и публиката. С нетърпение чакаме да видим какво ни е подготвило тазгодишното издание!

Ако пък сте решили да си останете в столицата същия този уикенд, квАРТал фестивал ви очаква на 15, 16 и 17 септември между бул. Дондуков, бул. В. Левски, бул. Сливница и бул. Мария Луиза като отправна точка ще е Домът на киното. В миналогодишното пилотно издание на фестивала са взели участие множество артисти на над 60 локации, където е имало работилници за малки и големи, прожекции и още много забавления, така че трепнейки очакваме скорошното обявяване на програмата и изненадите за официалния Ден на София (17.09)!

Лятото със сигурност предлага много възможности за забавления, затова в последните дни от него посетете възможно най-много места, направете си незабравими спомени и се подгответе за идната есен, в която със сигурност ще успеете да намерите утеха в някое топло заведение или есенно издание на малък градски фестивал!

Теодора Златева

Мечтател по душа, който обича пътуванията, джаза, хубавата храна и изкуството във всичките му форми. Оценява добрите филми и красивите неща в живота. Живее, за да твори.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни