Настана време да стягам багажа за дългоочакваната почивка някъде из парти острова на Халкидики. Приятелките ми искаха да пътуваме в един автомобил, но не успяха да ме убедят, че ще се вместим всички. Багажникът на нито една кола не е достатъчно голям, за да побере дрехите на четири жени за една седмица на морето. Още повече, че сме поканени на сватба в събота, а това усложнява нещата.

След като уточнихме, че ще пътуваме по двойки, започнах да подготвям багажа. Направих кратък списък с необходимости, които събрах в скромен куфар, който би минал за ръчен багаж на летището. Извадих големия куфар за дрехите и установих, че съм започнала да се приготвям прекалено късно.

Според мен най-хубавото на това да си жена е, че цяло лято може да живееш в летни рокли. Лошо е, че мястото в багажника е ограничено. Трябваше да мисля за стратегия, която да ми помогне да взема правилните дрехи и аксесоари. Накрая просто си представих как ще премине идната седмица с момичетата...

Качваме се в колата рано сутринта и трябва да шофирам. Предстоят ни средно четири часа път, вероятно без климатик. Аз съм със свободна винтидж рокля в червен цвят, която дори отива на боята на колата ми.

Ако се наложи, примерно, да сменям гума, съм подготвила резервна. Резервна рокля, имам предвид.

Пристигаме в хотела и се запътваме към ресторанта за бърз обяд. Облечена съм в черна рокля с пеперуди и дължина над коляното.

Отправяме се решително към плажа и аз бързо се вмъквам в секси плажна рокля, която за съжаление много скоро след това събличам. Как си мечтая за бармана от миналата година... Правеше доста сполучливо фрапе.

Ще вечеряме калмари и ще пием бяло вино. Несъмнено ще бъда с дълга елегантна рокля с дантела. Напоследък все на розово ми върви.

На следващия ден историята през деня се повтаря, а мястото в куфара осезаемо намалява. Вечерта ще искаме да хапнем гироси и за повода избирам мини рокля в оранжев цвят, която комбинирам със сламена плажна чанта.

На третата вечер сме готови за купон, с вече приличен слънчев загар и се отправяме към бара за коктейли. Издокарала съм се със семпла парти рокля в червено и сандали на платформа. Сядаме на бара до трима секси мъжаги и хвърляме чоп коя от нас ще остане самотна тази вечер.

За сватбата в събота се спирам на елегантна вечерна рокля с флорални мотиви, но се чудя кой цвят да избера от нея. Обаждам се на приятелка и тя ми казва, че имало дрескод синьо, затова обличам светлосин вариант, а с грима и прическата някак се оправям сама.

Неделя прибираме багажа и потегляме обратно към София. Заемам шофьорското място в колата, облечена с макси рокля с флорален принт.

Докато затварям куфара, вече си представям как другото лято пак ще поръчам дамски рокли от сайта на Ree.bg.

Из дневника на едно пътуващо градско момиче

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар