Изживяването лятно кино е един страхотен начин на забавление по време на сезона. В крайна сметка, удоволствието от хубавите филми сякаш се увеличава, когато им се наслаждаваш на чист въздух, в приятна "outdoor" атмосфера и с хубава напитка в ръка. Вместо традиционното безалкохолно и пуканки, които вече леко са ни втръснали.

Маргарита Капитанска от "Дневник" ни помага да се ориентираме в ситуацията, подбирайки някои от местата в столицата, където има подобен вид прожекции.

Сигурно вече сте чували за инициативата "Блок кино", която от вече половин десетилетие обикаля кварталите на София, превръщайки междублоковите пространства в кина на открито. В репертоара на "Блок кино" обикновено влизат някои от най-актуалните български филми, както и документални и късометражни такива.

В периода между 29 юли и 22 август "Блок кино" отново тръгва на обиколка, като ще бъдат посетени десет столични квартала. Сред тях са "Младост", "Света Троица" и "Хиподрума".

В програмата на "Блок кино" за тази година определено има какво да се види. Един от безспорните акценти е отличният филм Ага на Милко Лазаров, носител на редица награди по чуждестранни фестивали. Сред останалите заглавия е "Формулата на Тео" на Николай Василев и "Малко късмет по-късно" на Чавдар Живков и Александър Смолянов.

Прожекциите на "Блок кино" стартират в 20:45 часа, а входът им е безплатен.

Как да разберете дали кварталът ви е част от "Блок кино"? Можете да проверите на този адрес.

Останалите прожекции тип "лятно кино" на открито в София можете да видите в материала на "Дневник".

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар