Лятно кино в София - какви са вариантите?


Лятното кино е един страхотен начин на забавление по време на сезона. В крайна сметка, удоволствието от хубавите филми сякаш се увеличава, когато им се наслаждаваш на чист въздух, в приятна "outdoor" атмосфера и с хубава напитка в ръка. Вместо традиционното безалкохолно и пуканки, които вече леко са ни втръснали.

Маргарита Капитанска от "Дневник" ни помага да се ориентираме в ситуацията, подбирайки някои от местата в столицата, където има подобен вид прожекции.

Сигурно вече сте чували за инициативата "Блок кино", която от вече половин десетилетие обикаля кварталите на София, превръщайки междублоковите пространства в кина на открито. В репертоара на "Блок кино" обикновено влизат някои от най-актуалните български филми, както и документални и късометражни такива.

В периода между 29 юли и 22 август "Блок кино" отново тръгва на обиколка, като ще бъдат посетени десет столични квартала. Сред тях са "Младост", "Света Троица" и "Хиподрума".

В програмата на "Блок кино" за тази година определено има какво да се види. Един от безспорните акценти е отличният филм Ага на Милко Лазаров, носител на редица награди по чуждестранни фестивали. Сред останалите заглавия е "Формулата на Тео" на Николай Василев и "Малко късмет по-късно" на Чавдар Живков и Александър Смолянов.

Прожекциите на "Блок кино" стартират в 20:45 часа, а входът им е безплатен.

Как да разберете дали кварталът ви е част от "Блок кино"? Можете да проверите на този адрес.

Останалите прожекции на открито в София можете да видите в материала на "Дневник".

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни