GOOD VIBES

Луксозни имоти за по над 1 милион евро в България, публикувани в Реалистимо

Pinterest LinkedIn Tumblr

Характеристиките на истинските луксозни къщи и луксозни апартаменти се променят и луксозният дом вече не значи просто красив, изпълнен с качествени материали и обзаведен с вкус. Разбира се, тези три неща продължават да са валидни, но не и достатъчни, за да се характеризира даден имот като луксозен.

В сайта за имоти Реалистимо са публикувани луксозни имоти в България с цени над 1 милион евро. Оказва се, че дори родният пазар предлага наистина луксозни къщи и апартаменти за хората с по-високи изисквания.

Докторската градина до … Дубай

Що се отнася до местоположението, богатите българи са склонни да инвестират в луксозни имоти, както у нас, така и извън пределите на страната, дори континента. Една от най-скъпите сделки за миналата година е за апартамент до Докторската градина в столицата, продаден за над 7500 евро на квадратен метър. В същото време имотните нашенци участват активно и на пазара на луксозни имоти в Дубай – пазар, който се изчислява годишно на около 80 млрд. долара! 

Стабилен пазар, с малки изменения

Луксозните имоти продължават да бъдат най-добрата инвестиция сред имотите дори и след пика през 2022, смятат брокери. Там пазарът търпи най-малки изменения и най-малък риск от резки сривове. Доказателство е и фактът, че ако при имотите като цяло спадът в броя сделки е с около 30 на сто, при луксозните имоти той е около 20.

В несигурни времена като днешните и сътресения на енергийните пазари, енергийната автономност е задължителна при истински качествените имоти. Става въпрос за проектирането и изпълнението на покриви със слънчеви панели и/или фотоволтаици, които могат да осигурят топла вода и ток самостоятелно.

Все по-често визията за луксозни имоти се свърза и с т.нар. умни къщи. Умната къща е дом, в който са внедрени устройства, свързани помежду си, и това дава опция за дистанционно наблюдение и управление на системи и уреди. Най-често това включва:

  • Управление на осветителните тела
  • Управление на температурата и влажността на въздуха
  • Системи за охрана
  • Управление на домакински уреди
  • Сигнализиране за наближаващо превозно средство
  • Следене за чистотата на въздуха
  • Включване на музика
  • Заключване и отключване на врати
  • Включване на системи за поливане

В Реалистимо са показани и луксозни имоти в София на наистина високи цени, които обаче показват една друга картина на родния пазар на имоти.

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар