В края на месец март предстои премиерата на едно от най-противоречивите и обсъждани заглавия в киното за тази година - „Ловът“. Това е поредната продукция на „майстора на съвременния хорър“ Джейсън Блум, който през последните години ни подари филми като „Чистката“, „Хелоуин“ и „Стъкления“.  Тук Блум използва по оригинален и провокативен начин утвърдените визуални и повествователни елементи на трилъра, като „рисува“ една страховита и тревожна картина, която отразява едни от най-наболелите социално-икономически и културни проблеми на съвременното ни общество.

Мистериозният трилър „Ловът“ ни разказва за дванадесет непознати мъже и жени, които се озовават на сечище, без да знаят къде точно се намират, нито как и защо са попаднали там. Дванадесетте герои все още не знаят, че са били избрани за нещо много специално, а именно ловът. Скрити зад една конспиративна теория от дълбокото интернет пространство, група заможни богаташи се събират в отдалечено имение, за да ловуват. Но не да се прицелват в птици или дивеч, а още по-страшно, за да се прицелват в хора и то просто така, за спорта.

 

Разбира се, няма как всичко да е толкова лошо. Една от „жертвите“- Кристал познава тяхната игра по-добре от самите тях и планът им върви към провала. Рязко ролите на ловци и жертви се разменят и Кристал започва да отстранява своите ловци един по един. Но коя е тайнствената фигура, която стои в центъра на цялата тази безумна игра? Кой ще оцелее и кой ще победи? И ще се разкрие ли тайната зад Ловът? Е, това ще стане ясно на 27 март, когато е премиерата на разтърсващия трилър „Ловът“.

За да ни потопят в тайната на тази мистериозна игра във филма взимат участие Бети Гилпин от “Glow”, Айк Баринхолц, Уейн Дювал, Джъстин Хартли, Ема Робъртс и двукратната носителка на „Оскар“ Хилари Суонк. Режисьор на „Ловът“ е Крейг Зобел, а филмът е по сценарий на Ник Кюз, който ни остави драматичния сериал „Останалите“.

Мистерията около „Ловът“ разбуни духовете в кино салоните на световната премиера на 13 март и след нея филмът се превърна в едно от най-коментираните заглавия. Е, скоро предстои и българските киномани да му се насладят. Разбира се, ако коронавирусът ни го позволи. Оставаме с трепет и надежда, че след края на извънредното положение в България, всички ние ще можем да се радваме и да оценим напълно премиерите в големите кино салони. И най-вече на тази на „Ловът“.

Автор

Виктория, на 20 години. Студент по Журналистика в Софийски университет. Обичам да търся, разпитвам, намирам...понякога намирам себе си. Добра душа с големи мечти и вяра в страхотния живот, който тепърва предстои.

Напишете коментар