Традиционно това лято в Храдец Кралове, Чехия ще се проведе фестивалът Hip Hop Kemp.Това е едно от най-големите събития за хип-хоп култура в Европа, където всяка година се събират феновете на хип хопа и се наслаждават на богата музикална програма, break-dance съзтезания, DJ сетове, събития с екстремни спортове, графити конкурси, игри с награди, инсталации със забавления и какво ли още не.

Създателите на събитието са двамата приятели Radek Malinik и Affro. Тяхната идея е фестивалът да предлага на посетителите възможността да забравят за дневните грижи и да се отдадат на атмосферата за няколко дни. През всички години сцената на Hip Hop Kemp е събирала емблематични изпълнители от цял свят и кемпът расте с хиляди фенове след всяко следващо издание, а CNN го поставя в своята класация за най-добри музикални фестивали в света.

За своята специална 15-та годишнина организаторите са подготвили мощно парти, на което сред гостите са: Redman & Method Man, Machine Gun Kelly, A-F-R-O, Masta Ace, Artifacts, Pete Rock & CL Smooth, Looptroop Rockers, Wiley, Ocean Wisdom, Boot Camp Clik, Jigmastas, Anderson .Paak,  DJ Nu Mark, DJ Spinna и още много.

За пръв път на сцената на Hip Hop Kemp ще избухне и българска група. Организаторите поканиха докторите по правоговор ЛОГО5 да се присъединят към партито. Радо и Илия заедно с DJWing ще научат публиката на HHK на български рими, отнасяйки сцената с мощен звук. Лого5 работят усилено по подготовката си за това участие и обещават да представят класически routine от 2 MC-та и DJ.

Фестивалът ще се проведе от 18ти до 20 август във Festival Park, Храдец Кралове, а за тези, които искат повече има подгряващо парти на 17ти с The Underachievers. Феновете могат да намерят подробна информация в сайта на фестивала www.hiphopkemp.bg и да си поръчат билети в онлайн платформата: https://www.pandaticket.cz/bg/p/hip-hop-kemp-2016-3. Допълнително на място всеки може да си плати за къмпинг. Във Facebook страницата има и информация за споделен транспорт. По пътя на бирата има 1200 км (3 пъти пътя до Градина), а като пристигнеш в Чехия се озоваваш в страната на чудесата или както я наричат Източна Холандия.

И докато по нашите земи все още се чудим къде да си разпънем палатката това лято, Hip Hop Kemp е място с атмосфера, където къмпингът е готов да събере най-верните ъндърграунд фенове за своя празник и да им предложи приЛятно изживяване.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар