Обичате книгите? И ние! Затова с най-голямо удоволствие ви съобщаваме за предстоящото литературно събитие LitCon. То ще се проведе на 6 октомври 2018 г. в кафене Coffee and Book в сградата на Американския колеж в София. Присъствието е безплатно, но подлежащо на предварителна регистрация.

Но и не това е най-важното. LitCon е първото по рода си мероприятие в България и първата конвенция за литература, която ще събере на едно място автори, издатели, блогъри/буктюбъри/букстаграмъри и почитатели на книгите. LitCon е тук, за да опровергае, разруши и направо да разбие на пух и прах клишираното твърдение, че младите не четат.

Под надслов "По следите на книгите" и с тенденцията да се превърне в ежегодно събитие, тазгодишното издание е посветено именно на книги за тийнейджъри и юношески заглавия, които вълнуват младата аудитория.

"Концепцията на LitCon е да срещне на живо всички, всички нас, които обичаме да четем книги, обичаме да снимаме за книги, обичаме да говорим за книги, обичаме да правим книги. Идеята е да ви се предостави възможност да се срещнете на живо с издатели, с автори, с блогъри, буктюбъри, букстаграмъри.“

Това споделят едни от спомощвувателите на това събитие да се случи – Алекс и Райс от буктюб канала "Четат ли двама". С начален час на откриване - 10:30, събитието ще се проведе под формата на три панела:

Панел 1: Български автори ще разказват за опита си да бъдеш писател в България, наред с обичайните други задължения.

Панел 2: Издатели на литература за тийнейджъри ще споделят повече за издаването и приемането й сред младата аудитория.

Панел 3: Блогъри, буктюбъри и букстаграмъри ще разкажат за предизвикателството да пишеш и говориш за такъв тип литература и как са успели да постигнат успеха си.

Очакват ви и други изненади! Затова на добър час, LitCon! А вие, литературни съмишленици, събирайте се и нека заедно да тръгнем по следите на книгите!

Автор

Непоправим Мечтател и Романтик по Душа. Авантюрист и Нещотърсач. Защото, както казва Пипи, "светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери".

Напишете коментар