Лили Алън ни е позната още от далечната 2006 година, когато пробива с първия си албум Alright, Still. Тя бързо успява да натрупа голяма и вярна фен база, с неподправения си стил на обличане и още по-оригинални по звучене песни.

Жанрът, в който твори е симбиоза между електропоп, реге и R&B. Бихме могли да кажем същото и за начина, по който се облича. Тя съчетава елементи от различни субкултури и създава нещо свое собствено, самостоятелно и индивидуално, в някои модни среди го наричат “ghetto glam”. Но нейният най-интересен аксесоар, със сигурност, е скандалността, която носи със себе. Било то в много ексцентричен и разголен тоалет, или текст с цинизми, като така цветущо озаглавената песен “Fuck You".

С днешна дата тя е друг човек, който споделя тежкия път, през който е минала и водовъртежът от сибития, който е неиният живот, в автобиографичната си книга My Thoughts Exactly, излязла от печат прясно-прясно преди един месец. В редица туитове и интервюта тя разказва за емоционалните премеждия, оставили отпечатък върху нея до ден днешен и отговорни за човека, който е тя днес. Със славата като част от нея и ежедневието ѝ, тя развива безброй несигурности, като това, да не харесва начина по който изглежда и да развие болестни състояния. За да се почувства по-красива, тя спира малко по малко да яде и започва да си предизвиква повръщания, веднага след като консумира храна.

Най-големият удар в живота ѝ идва през 2010 година. Тогава тя и бившият ѝ съпруг обявяват  прекрасна новината за всяко едно семейство - очакват момченце. Но, уви, щастието в дома им не трае дълго. Бременността е проблемна, Алън има доста кръвоизливи в дълъг период от време. Фатален край носи вирусът, който певицата хваща в шестия месец от бременността. Той води до раждането на бебе без жизнени показатели. След тежката вест за нея и семейството ѝ, тя изпада в следродилна депресия, през която изневерява на своя мъж и поема по много неправилен път за нея. Следродилната депресия носи със себе си и посттравматичен стрес.

Но можем само да се радваме за талантливата изпълнителка. Тя казва, че е в щастлива връзка, децата ѝ се развиват напред и нагоре и в момента е намерила своя баланс и е в добро емоционално състояние. Можем да се радваме и на брат ѝ - Алфи, вдъхновител на песента ѝ “Alfie”, който днес е много популярен с участието си в “Игри на тронове” в ролята на Теон Грейджой.

Животът на Алън засвидетелства на колко изпитания може да издържа нашата психика и да се възстановява след тях. Не трябва да оставяме болката да надделее, а да приемем урока и да продължим по-силни след него. Прочитайки книгата ѝ, може да научим нещо повече и за самите себе си.


Автор

На 22 години. Кореист, търсещ новото и предизвикателството. Харесва симбиозата между модерното и древното, за да я спечелите - цитирайте Аристотел, докато играете компютърни игри, или ѝ подарете таралеж.

Напишете коментар