Всяка година в Индия има над 1000 атаки със сярна киселина. Лахми става жертва на една от тях, когато е само на 15 години. Извършителят: ухажор, 17 години по-възрастен от нея, на чиито чувства тя не отвръща.

Днес Лахми е на 26 години. Превърнала се е в защитник на жени, пострадали от същите нападения. А тази година позира и за индийски моден бранд като част от тяхната кампания "Face Of Courage" ("Лицето на куража" - бел. ред.).

"Възможността да представям моден бранд е платформа, чрез която да дам пример на жените като мен, че трябва да бъдат уверени и смели, въпреки техния външен вид", казва Лахми пред BBC. "Това също е начин да изпратя директно съобщение на престъпниците, като им покажа, че жените не губят куража си, дори след като са били атакувани с киселина, която е унищожила тяхната физическа красота."

"Хората съжаляват оцелелите от атаки със сярна киселина, но аз мисля, че трябва да се отървем от този начин на мислене", продължава още Лахми. И допълва: "Цялата идея беше да докажем, че жените не бива да бъдат възприемани единствено на базата на тяхната красота".


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар