(I like you a lot)
Putting on my music while I’m watching the boys
(So I do what you want)
Singing soft grunge just to soak up the noise
(Blue Ribbons on ice)
Playing their guitars, only one of my toys
(Cause I like you a lot)
No holds barred, I’ve been sent to destroy, yeah

Последният албум на Лана Дел Рей все още ни държи влага, а сякаш за да засили стимулиращия сетивата ни ефект на "Honeymoon", навлязъл с взлом в системите ни и кипящ в кръвта ни, подобно на качествена южноамериканска дрога, любимата ни Елизабет, както е всъщност истинското й име, взе решение съвсем да ни доубие с брутално стилизиран и красив клип към парчето "Music to Watch Boys To".

Сега като се замисля, това е едно от най-дългите изречения, които съм писал в скоро време, но и трябва да ми повярвате, че музиката на Лана Дел Рей сякаш напълно естествено ме изпълва с наплив от емоции, които избиват в жонглиране с думите и отчаяно търсене на начин да ги трансформирам в смислени словосъчетания. Дотам ме докара и моментното състояние на голям процент от съвременната поп и мейнстрийм музика, позволяващи по съвсем естествен начин на рубини като Лана Дел Рей да заблестят още по-силно, показвайки ни, че под шапката на големите лейбъли и музикални корпорации все още има място за истински артисти, макар и броят им да намалява стремглаво с всяко следващо десетилетие.

 

Сега по темата. "Music to Watch Boys To" е първото парче от "Honeymoon", което получава честта да получи и собствено видео, след като албумът вече бе издаден. "Клипирана" по експлозивен (буквално) начин вече бе "High By the Beach", докато в "Music to Watch Boys To" Лана оставя настрана огнестрелните оръжия, слага чифт слушалки, настанява се удобно на шезлонг и просто... гледа момчетата. А, да - и се усмихва. Колкото и рядко да се случва, Лана Дел Рей се усмихва. Вижте я как го прави, защото не се знае, кога и дали ще се случи отново.

Иначе какво можем да добавим, освен че буквално всеки кадър на видеото е изпипан до съвършенство, лъхайки на естетика от най-висока класа. Класа, подобаваща на Лана Дел Рей.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар