Докато всички говорят за победата на Леонардо Ди Каприо и първия спечелен от него Оскар до момента, на заден план сякаш остана един момент, който успя да разплаче не малка част от гостите на бляскавата церемония в "Долби Тийтър", Холивуд.

Един от артистите, който имаше честта да изпълни своя песен на живо по време на 88-та поред церемония на Академията, е Лейди Гага. Американската поп звезда изпълни парчето си "Till it Happens to You", а изпълнението и ще бъде помнено дълго, дълго време. А основателни причини за това не липсват.

"Till it Happens to You" е песен, написана и посветена на хората, станали жертви на сексуално насилие под една или друга форма. Жертва на каквото е и самата Лейди Гага, впрочем. Докато изпълняваше въздействащото парче, седнала пред бялото пиано на сцената, зад Гага се смъкна завеса, а оттам се откриха млади хора, носещи със себе си стигмата на жертви. Жертви на сексуално посегателство.

На ръцете на младите хора можеха да бъдат прочетени думи като "Survivor", "You Are Love", "Unbreakable" и "Not Your Fault", което допълнително усили цялостното послание на изпълнението. А когато песента на Лейди Гага приключи, всички на сцената се хванаха за ръце и ги вдигнаха във въздуха в силен жест на солидарност. Гостите в "Долби Тийтър" се изправиха на крака и аплодираха видяното, а номинирани актриси като Рейчъл МакАдамс и Кейт Уинслет не можеха да скрият сълзите в очите си.

"Till it Happens to You" е част от саундтрака на "The Hunting Grounds" - документална поредица на CNN, разглеждаща въпроса със скорошната вълна от сексуални посегателства в кампусите на американските колежи. Изпълнението на Лейди Гага бе представено от вицепрезидента на САЩ Джо Байдън, който в словото си окуражи всички американци да предприемат действия срещу сексуалните посегателства в университетските кампуси.

Самата Лейди Гага не крие, че е била изнасилена на 19-годишна възраст, а на червения килим преди Оскарите поп дивата заяви, че "Till it Happens to You" е една от най-специалните песни, които някога е изпълнявала.

https://www.youtube.com/watch?v=M_YKDFh0jhY

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар