Всичко започнало, когато авторът и критик Томас Елиът написва книжка с поеми на име Old Possum's Book of Practical Cats през 1939 г. Поемите биват взети за основа на нов мюзикъл, наречен просто Cats, режисиран от Тревър Нън, с хореография от Джилиан Линн и музика, композирана от Андрю Лойд Уебър.

Мюзикълът достига "Бродуей" през 1982 г. и печели много награди за най-добър мюзикъл, а една от тях била за най-дълго продължило представление на Бродуей. В момента е на 4-то място, но това не го прави по-малко впечатляващо, все пак блестящата хореография и незабравимата музика са причината за това.

Мюзикълът се възприема толкова добре, че през 1988 г. бива създаден и игрален филм. И сега, около 30 години по-късно, Том Хупър режисира нова адаптация. Хупър е известен най-вече с филма „Клетниците“ (2012) и му предстои нов сериал по HBO – Тъмните му материи. Новият му филм "Котките" се очаква да излезе предколедно на 20 декември тази година.

Историята на "Котките" се развива около група котки, наречени "Jellicles", които за една нощ трябва да изберат коя от котките ще се въздигне и възроди за нов живот.

Котките

Освен с история и саундтрак, филмът е богат и с актьорския си състав – започвайки от Тейлър Суифт, Джейсън Деруло и Джеймс Кордън до Иън МакКелън, Джуди Денч и Франческа Хейуърд (от Царския Балет).

Трейлърът на предстоящия филм излезе на 18 юли 2019 г. и предизвика множество негативни реакции, главно заради микса от компютърна анимация и живи лица на хора. Доста критици твърдят, че филмовата индустрия не е развита до такава степен, че да припарва до подобни визуални ефекти, но според други, това няма да попречи на историята или на музикалното изживяване.

Въпреки всичко, филмът ще си струва да се види. Историята на мюзикъла заслужава да бъде отпразнувана, въпреки отрицателното отношение към трейлъра. Стивън Спилбърг ще бъде главен продуцент, затова решаваме да държим надеждите си високо. Остава да имаме търпение и да видим сами.


Автор

Малък артист с голямо сърце и средно добро чувство за хумор. Занимавам се с рисуване, писане на сценарии, стихотворения, жалки опити за разкази и даже имам смелостта да обмислям роман, колкото и наперено да звучи. Харесвам филми, чета японска литература и слушам музика от целия свят. Свиря на малък инструмент, подобен на китара, на име "укулеле". Обичам да се смея и да карам другите да се смеят, може би това определям като смисъл на живота си.

Напишете коментар