Световноизвестният мюзикъл "Котките" гостува за първи път в България

Българският културен живот ще бъде сериозно разтърсен в периода между 11 и 12 май 2017 година, защото тогава за първи път у нас ще гостува световноизвестният мюзикъл “Котките” на Андрю Лойд Уебър.

Класиката от Бродуей е може би най-популярният мюзикъл на планетата, като шоуто ще се проведе в Зала 1 на НДК. Събитието се организира по случай 35-годишнината на Националния дворец на културата в рамките на пролетния фестивал Салон на изкуствата. Поради очаквания колосален интерес към “Котките”, събитието ще се проведе в две поредни вечери.

За мащабите на спектакъла говори и това, че в България ще пристигнат цели 78 актьори от оригиналния състав на мюзикъла. Седем камиона ще превозят пищни декори, атрактивни костюми и скъпа техника от Великобритания, където ще бъде последната дата на “Котките” преди гостуването им в България.

CATS_LP_retouch_DSC_7309-900x400

Билетите за шоуто ще бъдат пуснати в продажба утре (1 септември), като цената варира между 65 и 125 лева. Предвидени са и ВИП места на стойност 155 лева всяко. На разположение е и опция за закупуване на електронен билет без да е необходимо разпечатването му на хартия – чекирането в залата може да се извърши изцяло през мобилен телефон.

“Котките” на Андрю Лойд Уебър е адаптация по романа на нобеловия лауреат Т.С. Елиът “Популярна книга за котките от Стария опосум”. За първи път мюзикълът е представен пред публика в Уест Енд в Лондон през 1981 г. През 1982 г. в същия творчески състав постановката стъпва на Бродуей. Печели критиката, публиката и много награди.

CATS_LP_retouch_DSC_84771

Лондонската постановка се играе непрекъснато в продължение на 21 години, а на Бродуей – 18 години, с което и двете поставят рекорд по дълголетие. Мюзикълът може да се похвали с превод на цели 20 езика, а през 1998 година е преработен и във версия за телевизионен филм.

Излишно е да се говори и за творческата биография на Андрю Лойд Уебър. Той е автор на най-известните мюзикъли в света, като освен “Котките”, в биографията му можем да намерим още изключително успешни спектакли като “Фантомът от Операта”, “Исус Христос Суперзвезда” и “Евита”.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни