Албумът "9"  вече е факт. Състои се от четиринадесет парчета в характерното за КОНТРОЛ бързо темпо. Името на албума не е избрано случайно – освен броя животи на котките и целия сакрален товар, който носи деветката, това е и деветият по ред официално издаден носител с музика на групата. Мастерингът пристигa преди броени дни от Сиатъл и е дело насамия Chris Hanzsek, продуцирал едни от най-известните сиатълски гръндж банди от 80-те като The Melvins, Soundgarden, Malfunkshun, Skin Yard, Green River и др.

Както винаги музиката към албума е на тандема Владо Попчев / Тони Тенев, като парчето „Това е песента“ е типичната „крезовска“ пънкария, синтезирана кратко и ясно в две минути. Оказва се, че групата е чакала години гласът на Иван Гатев, за да прозвучи така безкомпромисно, а и песни стояли „на склад“ да видят най-сетне бял свят. Албумът е изцяло продуциран от Огнян Кьосовски, с дейното участие и на останалите трима от бандата и се издава под шапката КОНТРОЛ.

Известна част от парчетата няма да са новост за феновете. Песните „Герой“, „Това е песента“, „Страхлив Пенсионер“ и „Далавера“ излизат като сингли, придружени с видео клипове и са представяни на концерти и фестивали в цялата страна. На официалния концерт-промоция, който ще се състои на 6-ти април 2017 в клуб „Терминал 1“,  освен целия албум „9“, групата ще изпълни и всички любими контролски хитове. Всеки ще има възможност да се снабди със CD-то от специално обособената мърч зона в клуба. Дискът ще се продава и на предстоящото турне на бандата, което включва Пловдив, Варна, Велико Търново, Русе, Плевен, Шумен, Стара Загора, Добрич и Казанлък. Лятото се очертава доста натоварено за групата с участия във фестивали из страната, а есента обмислят издаването на албума „9“ и на винилова плоча.


Билети за концерта се разпространяват в мрежата на Eventim.bg – на цени от 10 лв. на предварителна продажба и 15 лв. на самата дата и на място. Каси: щандовете на Eventim на ул. "6-ти септември" и в The Mall, Office 1 Superstore, OMV, Orange Center, Orange.bg, Usit Colours, Билетен център НДК, Строежа, Български пощи, Вастелс България, Каса Арена Армеец, Технополис, Duende Travel София, книжарница „Бард“, книжарница „На спирката“, както и онлайн през сайта на компанията. Броят на билетите е ограничен, интересът към този момент е силен, поради което се препоръчва предварителното им закупуване!


Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар