"Завинаги" е първият роман на Константина Живова. Книгата излезе от печат през декември, а историята й е вдъхновена и посветена на онази могъща, вдъхновяваща сила, която движи света от вечни времена, а именно - любовта.

Самата Константина е твърдо убедена, че след прочитането на "Завинаги", всеки един от нас ще се замисли за чудото, наречено "любов". Защото "много са писали и пишат за любовта, но не всички я усещат, а още по-малко са тези, които я раздават".

Константина Живова е телевизионна водеща и блогърка. През годините е била и организатор на телевизионни продукции в bTV, Нова ТВ, ТВ7. Става популярна като една от водещите в предаването "Жените говорят". Освен пред камера тя е работила и зад кадър в екипа на предаването "Всяка неделя".

С най-голямо удоволствие потърсихме Константина, за да ни разкаже повече за нейната любовна приказка. Приятно четене!

Здравей, Константина! В края на миналата година излезе твоят дебютен роман, носещ името “Завинаги”. За какво ни разказваш в книгата?

Здравейте! Книгата, която написах е любовен роман, посветен както за жените, така и с послание за мъжете. В нея описвам историите на три най-добри приятелки и начина, по който те обичат. Гледната точна на жените и гледната точка на мъжете. Емоционална и много истинска история, според мен. Искам да предам на хората едно основно послание. Вярвам, че когато човек изпитва любов, трябва да не се страхува да покаже чувствата си пред другия, трябва да ги каже на време, защото утре може и да е късно.

Вече измина известно време от издаването на романа. Получи ли отзиви за него? Какви са те?

Не съм си представяла, че тази книга ще предизвика такъв интерес. Хората се вълнуваха още преди да я бях издала. Споделих първоначално само корицата и интересът беше налице. След премиерата на книгата всеки ден получавам снимки от хора, които са се снимали с нея и то не само в България, ами и по целия свят. Вълнуващо е, защото те ми споделят свои истории, искат съвети, споделят емоциите, които са почувствали, четейки книгата. Благодаря на всички тези хора, защото без тях това щастие от добре свършената работа нямаше да го има.

New York

Лесно или трудно се пише за любовта?

За мен не е трудно. Като всяка жена и аз съм много романтична. Смятам, че всяка жена носи в себе си емоции, които може и иска да покаже. Аз рискувах и не съжалявам. Изпитвах голяма любов, докато пишех романа и изказах всичките си чувства и мисли за любовта, които са в съзнанието ми.

А какво е любовта за теб самата?

Всичко!

Ремарк пише, че в любовта няма нищо трайно. Твоят дебютен роман обаче се казва “Завинаги”. Съществува ли “завинаги” в любовта?

Именно затова и книгата ми се казва така. Според мен, когато имаме чувства към някого и те са в момента, или са приключили, те остават завинаги в спомените ни и в пространството. Така че според мен, любовта, споделена или не, тя остава ЗАВИНАГИ.

Petar Todorinski

Ти си блогър и писането не е нещо ново за теб. Как обаче реши да предприемеш тази огромна крачка към писането на роман?

Писането на този роман ми отне точно девет месеца, колкото едно бебе. От дете искам да напиша книга, но никога не съм подозирала, че ще успея да измисля цялостна история и ще мога да я подредя по правилния начин. Ако трябва да съм честна, мислила съм си за критиката, която би могла да ме залее, мислила съм си, че хората ще кажат, че съм поредният писател, но въпреки всичко знаех какво искам да кажа. Мисля, че когато някой прави нещо с цялата си любов, то достига до правилните хора.

Работиш ли вече над втора книга?

Имам идея за втори роман. Все още не съм започнала. За да напишеш книга, трябва да имаш силно вдъхновение. В момента се вълнувам все още около „Завинаги". Искам да го почувствам силно, за да започна да пиша нещо ново, но сюжетът на книгата ми вече е в главата ми, даже имам и заглавие.

12549049_10204730092523751_8570366321537037008_n

Защо пишеш, Константина?

Пиша от дете. Бях малка, когато си купувах детски книжки и си измислях свои истории. Пишех стихове като ученичка. След това пишех разкази, които пазех за себе си. Със създаването на моя блог TRY WITH INA, започнах да пиша публично и ми харесва. Изливам различни емоции в текстовете, които пиша. Обичам да чета и това е моето хоби.

А за какво би искала да пишеш в бъдеще? Какво друго те вдъхновява творчески, освен любовта?

Аз се вдъхновявам всеки ден. От живота! Семейството ми, приятелите, срещите с нови хора, красивите гледки, споделените емоции, всичко ме кара да се усмихвам и се старая да откривам красивото и в малките неща.

Опиши Константина Живова с три думи?

Емоционална, хиперактивна, усмихната.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар