Компресорите представляват уреди, с които се нагнетяват газове, което намалява обема  им. Според принципа си на действие и работните си характеристики, като изисквания за налягане, дебит и качество на сгъстения въздух, компресорите могат да бъдат бутални, винтови, турбокомпресори и др.

Къде се използват компресорите?

Приложението на компресорните машини е много широко както в бита, така и в различни индустриални сфери:

  • в ежедневието – за надуване на басейни, за почистване на електрически уреди, за боядисване на детайли, за помпане на гуми и др.
  • в индустрията – автомобилна, металообработваща, строителство, хранително-вкусова промишленост, медицина, инфраструктурно строителство, електроника и електрооборудване и др.

Сгъстеният въздух, генериран от компресора, е необходим за централизирано захранване на промишлените пневматични системи. С негова помощ се извършват различни манипулации с детайли като затягане или позициониране, разпръскване за боядисване, задействане на клапани и др.

Съвременните производители на индустриално оборудване предлагат различни видове компресорни машини. Един от безспорните лидери в този бранш, който предлага богата гама от продукти с повишена производителност, ефективни защитни системи и съвременен технологичен контрол, е Ingersoll Rand.

Индустриално оборудване от този тип, може да се предлага за бизнеса в няколко варианта, като например компресори под наем, с което бизнеса за няколко месеца или година да осигури необходимата техника под наем.

Какви са предимствата на компресорите Ingersoll Rand?

Като глобален лидер в производството на иновативни технологии, марката Ingersoll Rand в България от години предлага на пазара висококачествени компресори. Системите на бранда са търсени и предпочитани от съвременната индустрия заради предимства като:

  • предоставят на бизнеса висока ефективност при работа
  • спестяват разходи в дългосрочен план поради ниската си консумирана мощност
  • управляват се лесно и удобно поради модерните си потребителски интерфейси
  • оборудвани са с допълнителни функции и екстри – подобрени уплътнения, намален брой компоненти, по-усъвършенствани системи за маслоотделяне и др.
  • обслужват се в по-големи сервизни интервали

Ако решите да си закупите компресор с марката Ingersoll Rand, можете да избирате сред различни системи според нуждите си. Всеки продукт е обезпечен със солидни гаранции за срок от 5 години.

компресор

Първоначалната инвестиция е малко по-висока от тази на другите марки компресори, но тя се компенсира от ниските разходи на електроенергия и сервизното обслужване.

В случай, че се нуждаете от компресор, имате и още един вариант – да използвате уред под наем.

Защо е добре да вземете компресор под наем?

Много често, става ли въпрос за краткосрочен проект, закупуването на компресор не е най-подходящото решение. 

Когато предстои да се стартира нов производствен процес, използването на компресор под наем е добра идея, защото на този етап:

- има неясноти за действителната нужда от сгъстен въздух или за каква натовареност на производството става въпрос;

- се предотвратява риска да се закупи неподходящ относно размер и налягане компресор;

- ще получите също толкова надеждно оборудване, проверено и сервизирано от фирмата, както и необходимия инструктаж за правилна експлоатация.

Компресорите Ingersoll Rand ще ви гарантират сигурност при тежки работни условия и ефективност на всички бизнес процеси при минимален разход на средства.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар