"Колелото на времето" на Робърт Джордан е един от най-епичните фентъзи трудове на всички времена. Съвсем скоро легендарната поредица ще се превърне и в сериал, след като Amazon закупи правата за своята стрийминг платформа Amazon Prime.

Така Amazon се готвят да ни предоставят отлично фентъзи съдържание, имайки предвид, че бъдещият сериал по "Властелинът на пръстените" също ще бъде тяхно дело.

Но да се върнем към "Колелото на времето". Продукцията вече има първо привлечено име в своя актьорски състав. Това е 40-годишната британска актриса Розамунд Пайк. Тя ще влезе в ролята на Моарейн Дамодред, която ще бъде един от водещите персонажи в сериите. Пайк ще бъде и един от продуцентите на сериала, което също е интересен факт.

Има и друга новина, свързана с предстоящото шоу на Amazon. Тя е свързана с Брандън Сандерсън, който е човекът, написал последните три книги след смъртта на Робърт Джордан през 2007 година. Той също ще има участие в мащабния проект, влизайки в ролята на продуцент с функциите на консултант. В същата роля ще влезе и вдовицата на покойния Робърт Джордан - Хариет.

Розамунд Пайк
Розамунд Пайк с Бен Афлек в "Не казвай сбогом"

Розамунд Пайк е познато име. Тя е известна с участието си в продукции като "Не казвай сбогом", "Джак Рийчър" и "Не умирай днес". Нейният персонаж Моарейн Дамодред е с ключово значение в "Колелото на времето". Моарейн е посветила живота си на това да открие Преродения дракон и да го напътства в схватката със злото в Последната битка.

"Колелото на времето" е фентъзи поредица, която може да се похвали с 90 милиона продадени книги в цял свят. Робърт Джордан дава начало на поредицата през 1990 година, като последната книга A Memory of Light е написана от Брандън Сандерсън и е издадена през 2013 година. Преди Робърт Джордан да почине, той подготвя множество бележки, които да послужат на друг автор да завърши книгите според неговите желания.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар