Семейните филми за Коледа са нещото, което ни събира още повече по празниците. Горяща камина, топли пуловери с изобразени еленчета по тях, лампички и украса по стени и прозорци, и едно сплотено семейство, което за поредна година гледа „Сам вкъщи“... Не, днес няма да обсъждаме любимата коледна история. Настоящата тема е за коледни филми, които са по-нови и биха ни предложили също толкова приятни емоции.

Гринч 2 (2018)

Това е историята на един мърморещ сърдитко, който решава да развали Коледа, защото мрази да вижда щастливи хора. Той просто не може да устои на радостта, която по това време на годината се предизвиква по лицата на жителите на Уовил. Един ден до бърлогата му се чуват звуци, идващи от града. Жителите организират подготовката за празнуване на Коледа. Това вече е извън всякакви граници! За него толкова много радост предизвиква завист и ярост. Единственото, което може да направи, е да провали Коледата на всички, като открадне всички подаръци. В крайна сметка обаче срещата му със Синди Лу променя мисленето му. Ще успее ли Гринч да възпрепятства Коледа, или коледният дух ще победи?

Смарт Коледа (2018)

Срещаме се с едно съвременно 9-годишно момче на име Марти, което е пленено от PC игрите, социалните мрежи, виртуалния свят и прекарва ежедневието си пред компютъра. Когато обаче идва Коледа и семейството му, както повечето други хора, започват да обръщат повече внимание на празника, Марти бива отегчен от техните усилия. Вечерта, когато всички заспиват, при тях влизат елфите на Дядо Коледа, които трябва да съберат писмата с пожелания. Марти тайно ги проследява и открива тяхната работилницата. 9-годишният малчуган научава Дядо Коледа и помощниците му да боравят с новите технологии.  Те бързо се пристрастяват към социалните мрежи, както Марти. Всички в работилницата изостават със сроковете. Дали ще има кой да направи играчките?

Christmas With A View (2018)

Ако по Коледа имаме нужда и от малко “love story“, това е филмът за нас. Това е историята на неуспешна ресторантьорка, която все още се възстановява от провала и млад звезден готвач. Пътищата на Клара и Шейн се пресичат, когато той става главен готвач в ресторанта, в който тя е мениджър. Те започват да се срещат и извън работа. Тяхната любовна история е запленяваща. Ще им попречи ли работата да останат заедно?

Почти Коледа (2016)

Почти Коледа ни разказва за типичното семейство, изпълнено с различия. За предстоящите празници всички членове на една голяма фамилия се събират да празнуват заедно, като имат едно-единствено изискване – да се разбират и да не се карат, но да изкарат заедно цели пет дни, е невъзможно без кавги. Това изпитание изглежда невъзможно, защото всеки има различни представи за това как трябва да изкара празника. За един е най-важно семейството да е сплотено, за друг – да си намери готина мацка, някои от тях обичат да играят американски футбол, а други са толкова мързеливи, че се изморяват само като гледат старанието на останалите...

Автор

Никола Николов е студент. Учи история и обича да няма празно място в графика си. В моментите, когато не е в университета или на работа, обича да чете, слуша музика или спортува. „Зависим“ от социалните мрежи, Никола често кача нови снимки, към които винаги написва по нещо оригинално и смислено. Вярва в доброто и в силата на човек да постигне всичко, за което си е мечтал. За реализация граници са му небето, във вертикал, и КПП-тата, в хоризонтал, защото по негови думи, няма по-прекрасно кътче на света от България.

Напишете коментар