Кои са "Четирите цвята на магията"?


Кел е единият от последните двама антари – магьосници с рядката и много желана способност да пътуват между паралелните Лондони. Магията, жива и непокорна, има четири цвята: В процъфтяващия Червен Лондон тя е в равновесие с живота. В гладуващия Бял Лондон е подчинена, бореща се и враждебна. Обикновеният Сив Лондон отдавна я е забравил. А в ​изгубения Черен Лондон магията е унищожила живота изобщо.

Кел е отгледан в Червения Лондон, столица на империя Арнес. Официално се явява поданик и верен слуга на императорския род – Мареш. Пренася кралската поща и усърдно снове между Белия Лондон с неговите чести и кървави преврати и двора на Джордж III в най-скучния от Лондоните – онзи, в който магията е напълно изчезнала.

Неофициално обаче Кел е контрабандист и обслужва нуждите на всички, склонни да си платят за поне кратко докосване до свят, който никога няма да видят с очите си. Опасно хоби с тежки последици – и той се сблъсква с тях лице в лице.

След тръгнала на зле сделка Кел бяга в Сивия Лондон и там се натъква на Делайла Бард – джебчийка с благородно сърце. Тя първо го ограбва, сетне го спасява от смъртен враг и накрая принуждава Кел да я прехвърли в друг свят за мечтаното от нея приключение.

Страховити магии се вихрят навред и зад всеки ъгъл дебне предателство. А за да спасят всички светове, Кел и Делайла първо трябва да оцелеят…

Виктория „В.Е.“ Шуаб е съчетание от британска майка, баща от Бевърли Хилс и южняшка околна среда. Страда от тежка форма на скиталчество, влошено още повече от факта, че пътешествията са чудесен начин да надушва историите. Когато не блуждае по парижките улици и не катери английските хълмове, обикновено засяда в ъгълчето на някое кафене и там си измисля чудовища. Автор е на няколко юношески книги, включително „Вещицата отсреща“ – за селце, откъдето започват да изчезват деца, и поредицата „Архивирани“ – за библиотека на мъртвите. Първата ѝ книга за възрастни – „Ожесточен“ – бе избрана за Най-добра книга на 2013 г. както от „Пъблишърс уикли“, така и от Амазон. „Четирите цвята на магията“ е първата част на изключително успешната трилогия за Кел и Делайла, спечелила милиони читатели по света. А в началото на тази година „Сони“ спечелиха надпреварата между филмовите студиа за правата за екранизация, така че предстои да видим магическите светове на Виктория Шуаб и на големия екран.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни